VIŠE NEMA NEPOZNANICA: / Ovo su 84 hrvatska sportaša koja će nas predstavljati na Olimpijskim igrama

Image
Foto: AFP, MARWAN NAAMANI

Do početka Olimpijskih igara u Rio de Janeiru ostala su još 23 dana, a Hrvatski olimpijski odbor (HOO) je objavio da će našu zemlju predstavljati 84 sportaša u 16 sportova.

13.7.2016.
15:06
AFP, MARWAN NAAMANI
VOYO logo

Zanimljivo je da će u Riju nastupiti čak devet osvajača medalja u pojedinačnim sportovima - atletičarke Sandra Perković i Blanka Vlašić, gimnastičar Filip Ude, veslači Damir Martin, Valent i Martin Sinković, tekvondašica Lucija Zaninović, te strijelci Snježana Pejčić i Giovanni Cernogoraz. Hrvatska vaterpolska reprezentacija branit će zlato osvojeno prije četiri godine u Londonu, a i rukometaši će nakon bronce u lov na novu medalju.

Atletičari najbrojniji

Među pojedinačnim sportovima, najbrojniji su atletičari. Osim Perković (disk) i Vlašić (vis), u Rio putuju Ivan Horvat (motka), Andrea Ivančević (100 m prepone), Sara Kolak (koplje), Matea Matošević i Marija Vrajić (maraton), Filip Mihaljević i Stipe Žunić (kugla), te Ana Šimić (vis). Po brojnosti slijede jedriličari (Ivan Kljaković Gašpić, Šime Fantela i Igor Marenić, Tina Mihelić, Tonći Stipanović, Petar Cupać i Pavle Kostov te Luka Mratović), te strijelci (Pejčić, Cernogoraz, Josip Glasnović, Petar Gorša, Valentina Gustin, Marija Marović i Tanja Perec).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Blanka Vlašić

U plivanju će hrvatske boje braniti Matea Samardžić (200 m leđno) i Mario Todorović (50 m slobodno), dok će biciklisti Kristijan Đurasek i Matija Kvasina voziti cestovnu utrku koja starta u tvrđavi Copacabana. Filip Ude (konj s hvataljkama) i Ana Đerek (preskok) bit će hrvatski predstavnici u gimnastici, a Marin Čilić, Borna Ćorić i Marin Draganja u tenisu. Članovi četverca na pariće koji je u Londonu osvojio srebro ovaj su se put razdvojili, pa će Damir Martin nastupiti u samcu, a Valent i Martin Sinković u dvojcu na pariće.

Prvi put u skokovima u vodu

Filip Hrgović (superteška kategorija) i Hrvoje Sep (poluteška kategorija) nastupit će u boksu, Barbara Matić (do 70 kg) u judu, a blizanke Lucija i Ana Zaninović te Filip Grgić u tekvondou. Prvi put u povijesti Hrvatska će imati predstavnika u skokovima u vodu. Bit će to Marcela Marić koja će skakati s daske s 3 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Petar Glebov
Image
Foto: PIXSELL, Petar Glebov

Filip Hrgović

U ekipnim sportovima, uz vaterpolsku i rukometnu reprezentaciju, vizu za Rio su prošli vikend na kvalifikacijskom turniru u Torinu izborili i košarkaši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo