VELIKI SKANDAL TRESE SPORTSKI SVIJET: / Procurila nova imena poznatih sportaša koji su koristili doping

Image
Foto: AFP, LIONEL BONAVENTURE
15.9.2016.
11:04
AFP, LIONEL BONAVENTURE
VOYO logo

Pisali smo već o tome kako su ruski hakeri na svojoj stranici Fancy Bears objavili dokumente Svjetske antidopinške agencije (WADA) koji navodno pokazuju da su sestre Williams, Serena i Venus, pale na doping testu. No, sad su se pojavila i neka nova, poznata sportska imena koja su ovoj priči još više dala na pozornosti, a sve se sad pretvorilo u veliki skandal svjetskog sporta.

Image
NA POMOLU VELIKI SKANDAL: /

Ruski hakeri otkrili zataškavanje dopingiranja Serene i Venus Williams?

Image
NA POMOLU VELIKI SKANDAL: /

Ruski hakeri otkrili zataškavanje dopingiranja Serene i Venus Williams?

RUSI BIJESNI ZBOG SKANDALOZNIH OPTUŽBI: ‘Rusiju se krivi zbog svega, to je valjda danas u modi’

"Cyber stranica pod nazivom fancy Bears objavila je dokumente koji su ukradeni iz sustava Svjetske antidopinške agencije (WADA), a u kojem se nalazi 10 imena američkih atletičara, među njima i zlatni Michelle Carter, kao i imena petorice Nijemaca, Rusa i Danaca", objašnjava Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, na tom su popisu britanski biciklisti Bradley Wiggins i Chris Froome, češka tenisačica Petra Kvitova, Amerikanka Bethanie Mattek-Sands i drugi poznati sportaši. Među njima je i 11 osvajača medalja s olimpijskih igara u Rio de Janieru, kao i njemački bacač diska Robert Harting, britanska golf igračica Charley Hull, britanska igračica ragbija Haether Fisher i britanski veslač Sam Towsend.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi oni su kao i Serena i Venus Williams te gimnastičarka Simone Biles nedozvoljena sredstva, uz dopuštenje WADA-e, koristili u medicinske svrhe, a ti su dokumenti kasnije dobili tajni status. Prema nekim izvorima, ruski hakeri iz grupe "Fancy Bears" imaju podatke o ukupno 29 sportaša koji su koristili doping uz dopuštenje WADA-e. Istovremeno je WADA zatražila od ruske vlade da intevenira i zaustavi djelovanje ruskih hakera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osuđujemo tu kriminalnu aktivnost i tražili smo od ruske vlade da učini sve što je u njihovoj moći da zaustavi njihovo djelovanje", izjavio je direktor WADA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo