VELIKA POBUNA U HRVATSKOM SPORTU: / 'Naša djeca ne moraju jesti, mi ne trebamo plaćati režije...'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Odnosi između Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i dijela nacionalnih saveza sve su napetiji. Sportaši na međunarodna natjecanja odlaze u vlastitom aranžmanu jer u HOO-u tvrde da nemaju novca.

29.4.2016.
18:49
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Kako je javnosti izvijestio Hrvatski karate savez (HKS), djelatnici HOO-a na čelu s glavnim tajnikom Josipom Čopom su primili plaće, ali zato naši reprezentativci, koji idući tjedan putuju na Europsko prvenstvo u Montpellier, nisu dobili predviđeni novac koji bi im olakšao pripreme i odlazak na veliko natjecanje.

'Niste nam poslali ni lipe'

"Za sve provedene programe niste nam poslali ni lipe predviđene finacijskim planom usvojenim na Skupštini HOO-a", poručio je u otvorenom pismu Čopu glavni tajnik HKS-a Darko Šimunec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Maša Martinović

Čop i predsjednik HOO-a Zlatko Mateša su prije samo nekoliko dana poslali dramatično pismo ministru znanosti, obrazovanja i sporta Predragu Šustaru u kojem su ga upozorili da sportaši nisu dobili svoje stipendije, treneri i djelatnici nacionalnih sportskih saveza svoja mjesečna primanja, baš kao ni djelatnici HOO-a svoje plaće. U međuvremenu je HOO, čini se, dobio određeni novčani iznos, barem za plaće svojih zaposlenika.

Image
PIŠEM TI PISMO DA PRIJATELJI NISMO: /

Bekovsko 'uklizavanje' glavnog tajnika HOO-a ministru Šustaru

Image
PIŠEM TI PISMO DA PRIJATELJI NISMO: /

Bekovsko 'uklizavanje' glavnog tajnika HOO-a ministru Šustaru

'Vaš potez je dno dna'

"Bili smo strpljivi i čekali smo da se situacija premosti, ali potez koji ste danas povukli je samo dno dna. Isplatiti plaće djelatnicima HOO-a u stručnim službama, a u isto vrijeme ne isplatiti plaće trenerima, tajnicima i drugim stručnim osobama u nacionalnim savezima je i više nego jasna poruka svima nama koji smo zaduženi za provedbu planova i programa. Bitni ste samo Vi i stručne službe – a mi na 'nižoj razini' moramo ionako biti sretni što uopće radimo", dodao je Šimunec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovo pismo Čopu u nastavku donosimo u cijelosti.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo poštovani gospodine Čop,

želimo Vas izvijestiti da će hrvatska nacionalna seniorska karate selekcija u ponedjeljak, 2. svibnja, otputovati na 51. seniorsko Europsko prvenstvo koje se održava u Francuskoj (Montpellier; 5. 5 – 8. 5.). Usput želimo istaknuti da smo realizirali sve planove i programe te da u Francusku putujemo spremni i motivirani za osvajanje odličja kojima se svi skupa ponosimo. Put do Montpelliera bit će nam težak i naporan jer putujemo autobusom, ali to za nas i sportaše neće biti neki veliki problem jer smo na takve stvari već odavno i navikli. Siguran sam da će naši reprezentativci s ponosom i maksimalnim sportskim nabojem stati na tatamije te pokušati svojoj državi, karate savezu i sebi osigurati medalje koje nam život znače jer bez rezultata nema ni financijskog sufinanciranja sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na žalost, HOO s Vama na čelu kao prvim operativcem, a i najkompetentnijom osobom nije se nimalo potrudio da nam olakša kako bismo se što bolje i kvalitetnije pripremili za Europsko prvenstvo. Za sve te provedene programe niste nam poslali ni lipe predviđene finacijskim planom usvojenim na Skupštini HOO-a.

Unazad mjesec dana čitamo Vaše prepiske s nadležnim ministarstvom, s Vladom RH te samim premijerom Oreškovićem na osnovu kojih smo zaključili da zaista postoji problem oko dotoka novaca u HOO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bili smo strpljivi i čekali smo da se ta situacija premosti, ali potez koji ste danas povukli je samo dno dna.

Isplatiti plaće djelatnicima HOO-a u stručnim službama, a u isto vrijeme ne isplatiti plaće trenerima, tajnicima i drugim stručnim osobama u nacionalnim savezima je i više nego jasna poruka svima nama koji smo zaduženi za provedbu planova i programa. Bitni ste samo Vi i stručne službe – a mi na 'nižoj razini' moramo ionako biti sretni što uopće radimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi nemamo kredite, naša djeca ne moraju jesti, ići u školu, mi ne trebamo plaćati režije... samo ste Vi i Vaša stručna služba bitni. Jadno!!!!

Zaista DNO DNA, a ja još uvijek ne mogu vjerovati da je takav čovjek s takvim stavovima na krovnom mjestu struke u krovnoj sportskoj instituciji u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još nam zvoni u ušima ona Vaša poznata koju nam ponavljate (samo na kolegijima tajnika) – mi smo kolege partneri. HOO i nacionalni savezi su partneri.

Zar je to partnerstvo u koje se kunete? Za čije Vi interese radite i u čije ime?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju Vam želim samo poslati pozdrave svih nas zaposlenih u sportu koji radimo i djelujemo, svaki u okviru svojih znanja i kompetencija.

Poruka Vama je vrlo jasna – mi bez Vas možemo, Vi bez nas ne možete. Takve stručne službe nama ne trebaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S poštovanjem,

Darko Šimunec, glavni tajnik

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo