VELIKA NAGRADA BELGIJE: / Nico Rosberg kreće kao prvi, Max Verstappen postavio rekord

Image
Foto: AFP, JOE KLAMAR

Nijemac Nico Rosberg za upravljačem Mercedesa izborio je najbolju startnu poziciju uoči nedjeljne Velike nagrade Belgije na stazi Spa-Francorchamps.

27.8.2016.
17:35
AFP, JOE KLAMAR
VOYO logo

Rosberg je odvezao najbrži krug za 1:46,744 minute osvojivši treći uzastopni i šesti 'pole position' ove sezone. Rosbergu je ovo bio i 28. 'pole position' u karijeri i drugi na stazi Spa Francorchampsu nakon 2014. Nijemac se u Q3 kvalificirao na soft gumama, kao i Ricciardo i dva Ferrarija, a drugoplasirani Max Verstappen startat će na supersoftu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozač Red Bulla Nizozemac Verstappen (18) koji je bio sporiji za 0,149 sekunde od Rosberga, postao je najmlađi vozač u povijesti Formule 1 koji će startati iz prvog reda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz drugog reda krenut će Ferrarijev dvojac Finac Kimi Raikkonen i Nijemac Sebastian Vettel, jedan od favorita za pobjedu u ovoj utrci. Vodeći u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva Britanac Hamilton će startat će s posljednjeg, 22. mjesta zbog kazne zbog brojnih promjena na motoru. Britanski vozač i svjetski prvak očekivano je ispao već u Q1 sa zaostatkom od 2.295 sekundi budući da će u utrci zbog novih komponenti pogonske jedinice što nije smio imati dobiti 55 kaznenih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alonso je bio jedini vozač u Q1 koji nije odvozio mjereni krug nakon još tehničkih problema s bolidom, ali i on će zbog kazne od 35 mjesta zbog promjene motora startati iz posljednjeg reda.Osim Alonsa i Hamiltona, u Q2 nisu prošli ni Nasr, Ocon, Kvyat i Ericsson.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

STARTNA LISTA:

1. Nico Rosberg (Njem/ Mercedes) 2. Max Verstappen (Niz/Red Bull - TAG Heuer) 3. Kimi Raikkonen (Fin/Ferrari) 4. Sebastian Vettel (Njem/Ferrari) 5. Daniel Ricciardo (Aus/Red Bull - TAG Heuer) 6. Sergio Perez (Mek/Force India - Mercedes) 7. Nico Huelkenberg (Njem/Force India - Mercedes) 8. Valtteri Bottas (Fin/Williams-Mercedes) 9. Jenson Button (VB/McLaren) 10. Felipe Massa (Bra/Williams-Mercedes)...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo