USPJEH ZA PAMĆENJE: / Još jedno zlato za Hrvatsku na Paraolimpijskim igrama u Riju

Image
Foto: Pixsell, Marko Jurinec

Hrvatska atletičarka Mikela Ristoski osvojila je zlatnu medalju u skoku u dalj osoba s intelektualnim teškoćama na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

15.9.2016.
17:00
Pixsell, Marko Jurinec
VOYO logo

Ristoski je prije četiri godine u Londonu osvojila treće mjesto, a u Riju je rekordnim skokom od 5,79 metara osvojila zlato. Mikela je skokom od 5,67 u četvrtoj seriji pretekla svjetsku rekorderku i olimpijsku pobjednicu Poljakinju Karolinu Kucharczyk (5,55), a u zadnjoj seriji je Puljanka postavila i osobni rekord od 5,79 metara. Treća je bila Malezijka Siiti Ismail (5,20).

Četvrto odličje u Riju

Ristoski, koja je članica AK za osobe s invaliditetom Medulin, bila je druga na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Dohi prošle godine, te ove godine na EP-u u Grossetu, a na oba natjecanja je slavila Poljakinja Kucharczyk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ristoski je osvojila četvrto odličje za Hrvatsku na POI u Rio de Janeiru, nakon zlata stolnotenisačice Sandre Paović, srebra Zorana Talića u skoku u dalj, te bronce Velimira Šandora u bacanju diska. Hrvatska sada ukupno ima 18 paraolimpijskih odličja u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo