ČESTITKE

USPJEH ZA PAMĆENJE: Još jedno zlato za Hrvatsku na Paraolimpijskim igrama u Riju

Hrvatska atletičarka Mikela Ristoski osvojila je zlatnu medalju u skoku u dalj osoba s intelektualnim teškoćama na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Ristoski je prije četiri godine u Londonu osvojila treće mjesto, a u Riju je rekordnim skokom od 5,79 metara osvojila zlato. Mikela je skokom od 5,67 u četvrtoj seriji pretekla svjetsku rekorderku i olimpijsku pobjednicu Poljakinju Karolinu Kucharczyk (5,55), a u zadnjoj seriji je Puljanka postavila i osobni rekord od 5,79 metara. Treća je bila Malezijka Siiti Ismail (5,20).

Četvrto odličje u Riju

Ristoski, koja je članica AK za osobe s invaliditetom Medulin, bila je druga na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Dohi prošle godine, te ove godine na EP-u u Grossetu, a na oba natjecanja je slavila Poljakinja Kucharczyk.

Ristoski je osvojila četvrto odličje za Hrvatsku na POI u Rio de Janeiru, nakon zlata stolnotenisačice Sandre Paović, srebra Zorana Talića u skoku u dalj, te bronce Velimira Šandora u bacanju diska. Hrvatska sada ukupno ima 18 paraolimpijskih odličja u povijesti.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr