TUŽAN OPROŠTAJ NAJBRŽEG SVIH VREMENA: / Veliki Usain Bolt se srušio u zadnjoj velikoj utrci u karijeri

Image
Foto: AFP

Na najtužniji mogući način karijeru je završio najveći sprinter svih vremena Usain Bolt.

12.8.2017.
23:15
AFP
VOYO logo

Bolt je na početku natjecanja osvojio brončanu medalju na 100 metara, u posljednjoj pojedinačnoj utrci na velikim natjecanjima. Nadao se da će s kolegama iz jamajčanske štafete 4x100 metara pretposljednjeg dana natjecanja priču ipak zaključiti zlatom, ali u tome ga je spriječila ozljeda.

Image
[VIDEO] NEVJERICA U LONDONU: /

Kraj velike dominacije, domaći junak Mo Farah ostao bez zlatne medalje

Image
[VIDEO] NEVJERICA U LONDONU: /

Kraj velike dominacije, domaći junak Mo Farah ostao bez zlatne medalje

Senzacionalni Britanci

Vrlo brzo nakon što je primio palicu osmerostruki olimpijski pobjednik je morao odustati i na koncu je šepajući napustio stadion. Završio je tako veliku karijeru s 14 svjetskih medalja, od čega 11 zlatnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senzacionalni svjetski prvaci na 4x100 metara postali su domaćini Britanci u sastavu Nathaneel Mitchell-Blake, Chijndu Ujah, Adam Gemili i Daniel Talbot (37.47). Oni su slavili ispred favoriziranih Amerikanaca (37.52) te štafete Japana (38.04).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Felix za povijest

Američka ženska štafeta na 4x100 metara u sastavu Aaliyah Brown, Allyson Felix, Morolake Akinosun i Tori Bowie osvojila je naslov svjetskih prvakinja, opravdavši status favorita. Amerikanke su ciljem prošle u vremenu 41.82 sekunde, 30 stotinki brže od srebrnih Britanki, odnosno 37 od brončanih Jamajčanki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom medaljom Felix je postala prva atletičarka s 15 medalja sa svjetskih prvenstava nadmašivši veliku Jamajčanku Merlene Ottey koja ih je osvojila 14. Čak 11 od tih 15 medalja za Felix bila su zlata.

Vetter kralj koplja

Nijemac Johannes Vetter (24) osvojio je naslov svjetskog prvaka u bacanju koplja, potvrdivši tako svoju sjajnu ovogodišnju formu, dok su srebro i broncu osvojili Česi Jakub Vadlejch (26) i Petr Frydrych (29) koji su u finalu bacili osobne rekorde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vetter je prije mjesec dana u Luzernu bacio drugi rezultat svih vremena s 94.44 m. U finalu Londona nije bio tako raspoložen, ali i hitac iz prve serije od 89.89 metara bio mu je dovoljan za naslov. Čak je i prije dva dana u kvalifikacijama bacao dalje, u četvrtak je bacio 91.20 m. Za Vettera je ovo prva velika medalja u karijeri nakon što je lani na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru bio četvrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vadlejch je za srebro bacio 89.73 m u drugoj seriji i tako za čak 1.71 m popravio osobni rekord, dok je Frydrych u posljednjoj, šestoj seriji bacio koplje do 88.32 m i tako za devet centimetara popravio osobni rekord, ali mnogo važnije za njega - za šest centimetara je preskočio Nijemca Thomasa Röhlera (25) koji je tako u Londonu ostao bez odličja nakon što je lani u Riju bio zlatni. Röhler je u finalu jako podbacio jer je ove godine tri puta prebacio 90 metara, u svibnju u Dohi je njegovo koplje letjelo čak 93.90 m.

Mayer naslijedio Eatona

Francuz Kevin Mayer (25) osvojio je naslov svjetskog prvaka u desetoboju, potvrdivši se kao nasljednik velikog Amerikanca Ashtona Eatona. Mayer, koji je lani na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru bio srebrni upravo iza Eatona, osvojio je svoje prvo globalno zlato s 8768 bodova, dok su srebro i broncu osvojili Nijemci Rico Freimuth (29) i Kai Kazmirek (26) s 8564 odnosno 8488 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije ovoga natjecanja Eaton je bio najbolji na posljednja četiri velika desetoboja, OI u Londonu 2012. i Riju 2016. te SP-ima u Moskvi 2013. i Pekingu 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo