TO BI BIO SPEKTAKL: / Hrvatska želi domaćinstvo još jednog velikog natjecanja

Image
Foto: PIXSELL, Davor Kibel
Image
Foto: PIXSELL, Davor Kibel

Hrvatski gimnastički savez (HGS) i grad Split izabrani su za domaćine izbornog kongresa Europskog gimnastičkog saveza (UEG) koji će se održati u studenome 2017. godine.

10.10.2015.
17:55
PIXSELL, Davor Kibel
VOYO logo

Split je pobijedio konkurenciji Bakua, Lugana i Reykjavika, a na kongresu će se birati predsjednik, ali i sve komisije UEG-a.

"Koliko god smo se nadali da ćemo dobiti ovo domaćinstvo, kada je došla odluka, bili smo iznenađeni. Pobijediti tako velike i bogate gradove, to je stvarno velika čast. Ljudi iz UEG-a bili su oduševljeni već u rujnu kada su došli u kontrolu Splita, a dodatnu potvrdu dala im je prezentacija u petak u Lausannei. Deni Borozan, članica našeg organizacijskog tima i Ivana Burazer iz Turističke agencije Vetus Itinera oduševili su UEG. Veliki posao je odradio i Marijo Vukoja koji je član Tehničkog odbora muške gimnastike u UEG-u, a kandidatura je u biti i bila njegova ideja", rekao je Stevica Tkalčec, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo više od Svjetskog kupa"

"Za nas je ovo samo još jedan korak bliže našoj kandidaturi i za Europsko prvenstvo. Hrvatski gimnastički savez stoji na zdravim temeljima, imamo odlične odnose sa Svjetskom i Europskom federacijom, vrhunske rezultate posljednjih godina, uspješno organiziramo Svjetski kup u Osijeku i vjerujem da ćemo uskoro pripremiti i tu kandidaturu, za nas najveću do sada. Proteklog mjeseca na SK-u u Osijeku posjetila nas je Nellie Kim, legendarna gimnastičarka koja je predsjednica Tehničkog odbora Svjetske federacije za žensku sportsku gimnastiku. Rekla je da imamo tim za organizaciju puno većih natjecanja od Svjetskog kupa, a to nam je bio samo još jedan dodatni vjetar u leđa", dodao je Tkalčec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo