TEŽAK UDARAC ZA AUTOMOTO SVIJET: / Formula 1 ostaje bez jedne od najslavnijih utrka

Image
Foto: AFP

Sudbina natjecanja Formule 1 u Velikoj Britaniji je pod znakom pitanja nakon što su vlasnici staze u Silverstoneu najavili izlazak iz 'oktanskog cirkusa'.

12.7.2017.
12:24
AFP
VOYO logo

Premda imaju ugovor do 2027. godine, Britanci su aktivirali izlaznu klauzulu i nakon 2019. F1 napušta Silverstone. Razlog su sve veći troškovi koji rastu pet posto svake godine. Po novom ugovoru prva je utrka organizatore stajala 12 milijuna funti, a ona posljednja 2027. narasla bi sve do 26 milijuna funti.

Financijski gubici

"Nažalost, pod sadašnjim uvjetima koji su u ugovoru ne možemo više poslovati. Bez obzira na ljubav prema ovom sportu, došli smo do ruba. Organizacija utrke nam donosi financijske gubitke. Prije dvije godine smo izgubili 2,8 milijuna funti, lani 4,8 milijuna, a minus očekujemo i ove godine", kazao je John Grant, predsjednik Britanskog vozačkog kluba (BRDC) u čijim rukama je slavno trkalište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovor koji BRDC ima s Formulom 1 je potpisan za vrijeme vodstva Bernieja Ecclestonea, a dio medija nagađa kako bi novi vlasnici mogli pronaći kompromis kako bi F1 ostala na Otoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš cilj je zadržati Formuli 1 u Velikoj Britaniji. Nastavit ćemo pregovore i nadamo se kako ćemo riješiti ovu situaciju", poručili su iz Liberty Media, novih vlasnika F1.

Prva utrka 1950.

Američka kompanija Liberty Media Corporation je u rujnu prošle godine postala većinski vlasnik cijelog svjetskog prvenstva i povezanih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva utrka na stazi Silverstone je održana 1950. godine. Ove godine Velika nagrada Velike Britanije na stazi Silverstone održat će se 16. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo