TEŠKA KAZNA ZA RECIDIVISTA: / Osam godina suspenzije hrvatskom bodybuilderu

Image
Foto: AFP

Hrvatski bodybuilder Dražen Vrbančić suspendiran je na osam godina zbog dopinga, objavio je u utorak Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA).

11.8.2015.
11:27
AFP
VOYO logo

"Draženu Vrbančiću, sportašu Hrvatskog bodybuilding saveza, Stegovno vijeće za saslušanje i odlučivanje Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA) izreklo je suspenziju u trajanju od osam godina", stoji u priopćenju HZTA-a.

Nije se žalio

"Nakon testiranja izvan natjecanja provedenog 29. svibnja 2015. godine u Zagrebu, iz WADA-inog licenciranog laboratorija iz Seibersdorfa stigao je nepovoljan laboratorijski nalaz iz kojeg proizlazi da je u tijelu navedenog sportaša utvrđeno prisustvo metabolita drostanolona (kategorija S1.1.a Anabolička sredstva iz Popisa zabranjenih sredstava 2015.). Sportašu je do 18. lipnja 2023. godine zabranjeno nastupanje i sudjelovanje na svim sportskim natjecanjima i aktivnostima", pojašnjava svoju odluku HZTA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrbančiću je ovo drugi antidopinški prekršaj, 2012. je bio suspendiran na dvije godine. Ovaj put nije tražio analizu B uzorka i nije se žalio na izrečenu suspenziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo