DIRLJIV OPROŠTAJ ZVIJEZDA F1: / 'Hvala ti Jules. Uvijek ćeš nam biti u srcima'

Image
Foto: AFP

Sebastian Vettel slavio je danas na VN Mađarske, prekinuvši tako niz pobjeda Mercedesa.

26.7.2015.
19:26
AFP
VOYO logo

Nesretni francuski pilot prošloga je tjedna podlegao teškim ozljedama glave, nakon stravične nesreće na Velikoj nagradi Japana prošle godine.

Bianchi je devet mjeseci bio u komi, njegova obitelj svakodnevno je prolazila pravi pakao, pakao ispunjen i nadom u oporavak svog voljenog Bianchija. Nije izdržao. Srce nesretnog pilota prestalo je kucati u 25 godini, mjesec i pol prije 26 rođendana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitav svijet Formule 1 tuguje, a danas na stazi Hungaroring svijet je svjedočio tužnim, ali istodobno dostojanstvenim scenama oproštaja vozača od svoga kolege, prijatelja, sportskog rivala. Čitava obitelj pokojnog Francuza došla je na stazu Hungaroring odati posljednju počast Julesu uz potporu njegovih kolega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi smo mi Jules Bianchi

Svi piloti su danas na svojim kacigama, kombinezonima ili bolidima imali naljepnice s porukama oproštaja od svog kolege.

Tako su njih 20 zagrljeni složili krug sačinjen od njihovih kaciga, ostavivši Julesovu u sredini. Suze su išle same od sebe, srce roditelja Julesa bilo je ispunjeno ponosom, emocije su itekako bile prisutne, izmjenjivali su se ponos i tuga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernie Ecclestone poslao je svoj privatni avion po vozačevu majku, oca, brata i sestru, koji žive u Nici, gdje je prošli tjedan mladi Francuz i pokopan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojne su poruke zvijezda Formule 1. Dvostruki svjetski prvak Lewis Hamilton na svojoj kacigi nosio je natpis "Fly High Jules" ("Leti visoko Jules"). "Nedostajat ćeš nam Jules", stajalo je i na poruci.

VN Mađarske kao nikad prije

"Jules je bio nevjerojatan mladić. Obožavao se utrkivati, volio je voziti Formulu 1, a zaista je nevjerojatna podrška i ljubav koju je imao od svojih kolega. Ova tragedija pogodila je mnoge i vjerujte mi, meni i dalje nije jasno što se zapravo dogodilo. Jednostavno, to ne mogu shvatiti", emotivan je bio Graeme Lowdon, šef tima Manor Marussia, za koji je vozio Bianchi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački vozač Vettel, pobjednik današnje VN Mađarske, napravio je predivnu gestu posvetivši pobjedu Julesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Hvala ti Jules. Uvijek ćeš nam biti u srcima. Ovu pobjedu posvećujem tebi.''

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo