KAKAV PROPUST

STRAVIČNA SCENA U FORMULI 1: Zbog nevjerojatne pogreške umalo došlo do tragedije

Zbog pogreške u komunikaciji na nedjeljnoj Velikoj nagradi Singapura, 15. utrci u kalendaru Svjetskog prvenstva Formule 1, umalo je došlo do nesreće koja je mogla imati tragične posljedice.

Ubrzo nakon početka utrke na stazu je, zbog sudara Nice Hülkenberga i Carlosa Sainza, morao sigurnosni automobil. Kad je utrka ponovno krenula, na stazi je ostao redar koji je u posljednji trenutka uspio pobjeći ispred jurećeg bolida Nice Rosberga.

PROMJENA NA VRHU: Rosberg jubilej proslavio novom pobjedom i svrgavanjem Hamiltona

Kupio krhotinu

Istraga Međunarodne automobilističke federacije (FIA) pokazala je da je do incidenta došlo jer dužnosnici na stazi nisu slijedili obveznu proceduru u takvim situacijama. Pravila nalažu da kontrola utrke triput objavi ‘staza je čista’ prije no što se utrka nastavi. Tako je bilo i u Singapuru, ali nakon treće poruke da je staza čista, jedan od dužnosnika je poslao redara na stazu da pokupi zaostali dio krhotine.

“Vrlo ozbiljno smo shvatili ovo što se dogodilo. Ne pokušavamo svaliti krivnju ni na koga. Napravit ćemo sve da se ovakvo što više nikada ne ponovi”, istaknuo je glasnogovornik FIA-e.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr