STARA IDEJA, NOVI POKUŠAJ: / HRT razmišlja o pokretanju posebnog sportskog kanala

Image
Foto: PIXSELL, Boris Scitar
29.9.2015.
19:07
PIXSELL, Boris Scitar
VOYO logo

Pritom je postavljeno pitanje krši li se time Ugovor između HRT-a i Vlade Republike Hrvatske. Ravnatelj Programa HRT-a Saša Runjić pojasnio je da HTV ne krši ugovor, ali da ima određenih izazova u programskom pozicioniranju sportskih sadržaja sukladno Strategiji razvoja HRT-a i profilima programskih kanala. To što se neki sportski sadržaji, kako je pojasnio, trenutačno emitiraju na četvrtom programu posljedica je nastojanja da se stabilizira shema drugog programa kao obiteljskog kanala.

"Sportski program najgledaniji"

Rukovoditelj Produkcijskoga odjela Sport HRT-a Bruno Kovačević održao je prezentaciju o sportskom programu te istaknuo kako su sportski sadržaji u vrhu gledanosti nacionalnih televizija. Dodao je da je sportski program HRT-a najgledaniji program i u Hrvatskoj i u regiji i to bez tzv. žutih vijesti. HRT, kako je dodao, nabavlja veliku količinu sportskih sadržaja koje nije uvijek moguće emitirati, stoga bi isključivo sportski program bio jedno od mogućih rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VRHUNSKI ISMIJAO HTV: /

"Možda televizija prikaže proizvodnju ajvara, to je sad aktualno"

Image
VRHUNSKI ISMIJAO HTV: /

"Možda televizija prikaže proizvodnju ajvara, to je sad aktualno"

"Imamo 550 prijenosa godišnje, to je jako puno. U drugim državama neke su televizije pronašle rješenje u posebnom sportskom programu, poput RAI-ja u Italiji ili televizija u Španjolskoj i Češkoj", istaknuo je Kovačević.

Rekao je kako i HRT trenutno analizira mogućnosti pokretanja posebnog televizijskog sportskoga kanala HRT Sport o čemu se očekuje i mišljenje javnosti tijekom aktualne javne rasprave o izmjenama i dopunama Ugovora s Vladom Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRT/Sportski.net

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo