SPEKTAKL U ZÜRICHU: / Španović do rekorda, Ayana opet bolja od Dibabe

Image
Foto: AFP

Četiri dana nakon završetka Svjetskog prvenstva u Pekingu švicarski grad Zürich bio je domaćin najprestižnijeg atletskog mitinga na svijetu, popularnog Weltklassea.

3.9.2015.
23:20
AFP
VOYO logo

Naporno putovanje iz kineske prijestolnice ostavilo je traga na atletičarima, pa na Letzigrundu nije bilo poplave kvalitetnih rezultata. To se, doduše, ne odnosi na srpsku daljašicu Ivanu Španović, brončanu iz Pekinga, koja je u Zürichu pobijedila s novim nacionalnim rekordom (7,02). U istoj je disciplini kod atletičara slavio svjetski prvak Greg Rutherford (8,32).

Ayana opet nadmašila Dibabu

U šlageru dana etiopska je dugoprugašica Almaz Ayana još jednom nadmašila sunarodnjakinju Genzebe Dibabu. U Pekingu je bila bolja na 5000 metara, a u Zürichu je slavila na 3000 metara. S vremenom 8:22.34 srušila je rekord mitinga i ostavila Dibabu iza sebe za više od četiri sekunde. Svjetska prvakinja na 100 metara, Jamajčanka Shelly-Ann Fraser-Pryce, bila je najbrža i na Letzigrundu (10.93), baš kao i Zuzana Hejnova na 400 metara prepone (54.47).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi smo sjajan troboj gledali u muškoj utrci na 400 metara. Na SP-u prvi bio Wayde van Niekerk ispred LaShawna Merritta i Kiranija Jamesa. U Zürichu se poredak izmijenio: pobijedio je Merritt (44.18), a iza njega su se smjestili James (44.28) i Van Niekerk (44.35). Trostruki svjetski prvak na 1500 metara Asbel Kiprop dominaciju je potvrdio i u Švicarskoj, slavio je u vremenu 3:35.79.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POBJEDNICI DIJAMANTNE LIGE PO DISCIPLINAMA

ATLETIČARI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

200m: Alonso Edward (Pan); 400m: Kirani James (Gre); 1500m: Asbel Kiprop (Ken); 110m prepone: David Oliver (SAD); 3000m zapreke: Jairus Birech (Ken); dalj: Greg Rutherford (VB); vis: Mutaz Essa Barshim (Kat); disk: Piotr Malachowski (Polj)

ATLETIČARKE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

100m: Shelly-Ann Fraser-Pryce (Jam); 800m: Eunice Sum (Ken); 3000m: Genzebe Dibaba (Eti); 400m prepone: Zuzana Hejnova (Češ); dalj: Tianna Bartoletta (SAD); motka: Nikoleta Kiriakopoulou (Grč); kugla: Christina Schwanitz (Njem); koplje: Barbora Špotakova (Češ)

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo