SJAJNE VIJESTI IZ NJEMAČKE: / Braća Sinković korak od novog velikog uspjeha

Image
Foto: AFP, JEFF PACHOUD

Braća Martin i Valent Sinković uvjerljivom su se pobjedom u svojoj skupini plasirali u finale dvojaca na pariće na Europskom veslačkom prvenstvu koje se održava u njemačkom Brandenburgu.

7.5.2016.
13:07
AFP, JEFF PACHOUD
VOYO logo

Aktualni svjetski prvaci vodili su od samog početka svoje polufinalne utrke, već na 500 metara su imali više od dvije sekunde prednosti u odnosu na prve pratitelje, a ta je prednost samo rasla. Uoči posljednje četvrtine utrke Sinkovići su imali gotovo šest sekundi prednosti, a tek su se u samoj završnici malo opustiti, pa su ciljem prošli u vremenu od 6:56.52 minuta, 3.68 sekundi ispred drugoplasiranih Litvanaca Rolandasa Maščinskasa i Sauliusa Rittera. Prolazak u finale izborili su i Švicarci Nico Stahlberg i Roman Roeoesli, dok su iz druge skupine dalje prošle posade Norveške s legendarnim Olafom Tufteom, te Njemačke i Velike Britanije. Finale je na rasporedu u nedjelju u 13 sati.

Uvjerljiv i Martin

Braća Sinkoviću su dvostruki svjetski prvaci u ovoj disciplini, a dva svjetska zlata i olimpijsko srebro imaju i kao članovi četverca na pariće. Europski su prvaci u dvojcu bili 2012. u Vareseu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Damir Martin

A njihov kolega iz olimpijskog četverca i branitelj europskog naslova iz Poznana prošle godine Damir Martin ušao je u finale pobjedom u svojoj skupini. Kao i Sinkovići, vodio je od starta do cilja te slavio u vremenu 7:43.69 ispred Belgijanca Hannesa Obrena (7:45.289 i svjetskog prvaka, Čeha Ondreja Syneka (7:50.73). U nedjeljnom finalu od 14.03 sati nastupit će još Litvanac Mindaugas Griškonis, Danac Sverri Nielsen i Bjelorus Stanislav Ščarbačenija.

Radonić u finalu

Luka Radonić izborio je nastup u A finalu lakih samaca drugim mjestom u svojoj polufinalnoj skupini. On se odličnim finišem u posljednjih 500 metara probio s četvrtog na drugo mjesto s vremenom 8:00.71 minuta. Brži od njega bio je Slovak Lukaš Babač sa 7:57.90, dok je u finale kao treći prošao i Norvežanin Ask Jarl Tjoem sa 8:01.11. Finale, koje je na programu u nedjelju od 11.03 sati veslat će još Slovenac Rajko Hrvat, Nijemac Konstantin Steinhuebel i Britanac Jamie Kirkwood.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sestre Karla i Marcela Milošević nisu se uspjele plasirati u finale A dvojaca bez kormilara, one su u svojoj skupini repasaža zauzele četvrto mjesto, dok su za ulazak među šest najboljih posada na Starom kontinentu trebale biti među prve dvije. Sestre Milošević ostvarile su vrijeme od 8:38.96 minuta, što je bilo mnogo slabije od prvih Rumunjki (8:09.46) i drugih Ruskinja (8:18.81).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo