PSIHOZA U SPORTSKOJ VELESILI: / 'Prolazim put od očaja do neshvaćanja što se događa'

Image
Foto: AFP, GREG BAKER

Do Olimpijskih igara je ostalo manje od 100 dana, a u jednoj od najvećih svjetskih sportskih sila i dalje vlada neizvjesnost.

30.4.2016.
9:00
AFP, GREG BAKER
VOYO logo

Međunarodna atletska federacija (IAAF) suspendirala je Rusiju u studenom nakon izvještaja Svjetska antidopinške agendije (WADA) koja je otkrila da se u ruskom sportu godinama u velikoj mjeri koristio doping, a država zataškavala pozitivne slučajeve. Nedavno su iz IAAF-a poručili da Rusi moraju napraviti još puno posla kako bi se njihovi atletičari mogli vratiti natjecanjima, a odluka će biti donesena u lipnju. Dotad ruskih atletičara neće biti na mitinzima Dijamantne lige, kao što ih nije bilo ni na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u ožujku u Portlandu.

Cilj izgubljen iz vida

Ova je priča svakako zanimljiva i našoj Blanki Vlašić čije brojne konkurentice u skoku u vis dolaze upravo iz Rusije. Marija Kučina je aktualna svjetska prvakinja, prije nje je na tronu bila Svjetlana Školina, a Ana Čičerova bi u Riju trebala braniti olimpijsko zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, FRANCK FIFE
Image
Foto: AFP, FRANCK FIFE

Marija Kučina i Ana Čičerova

"Pripremamo se za Olimpijske igre bez obzira na sve. Ali postoje trenuci kada ne znate kamo idete, kada izgubite cilj iz vida. U ovoj sam situaciji iskusila mnoge stvari na emocionalnoj razini, od očaja do neshvaćanja što se događa", priznala je prije nekoliko dana Čičerova koja trenira u Sočiju.

'Možemo samo čekati'

Iz Ministarstva sporta su prije nekoliko dana objavili da će dvoje međunarodnih stručnjaka asistirati Rusima u provođenju antidopinških reformi. Riječ je o Australcu Peteru Nicholsonu, specijaliziranom za kriminalističke istrage, i šefici Litvanske antidopinške agencije Ievi Lukosiute-Stanikuniene. Oni bi trebali dobiti puni pristup svim antidopinškim operacijama u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve što možemo je čekati i pratiti hoće li savez ispuniti tražene kriterije. Prihvatila sam situaciju jer razumijem da ništa ne ovisi o meni", zaključila je Čičerova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo