PROMIJENILI DISCIPLINU, NE I NAVIKE: / Veslačka braća spremna za novi dokaz vrijednosti i zlatnu medalju

Image
Foto: PIXSELL

Dva mjeseca trajale su pripreme na Peruči nakon kojih su braća Martin i Valent Sinković spremni pred Svjetsko prvenstvo u Sarasoti na Floridi (od 24. rujna do 1.

15.9.2017.
13:49
PIXSELL
VOYO logo

Godinama su braća Sinković bili nepobjedivi u dvojcu na pariće, a nakon osvajanja zlatne olimpijske medalje u Rio de Janeiru promijenili su disciplinu i prebacili se u dvojac bez kormilara. U nedjelju kreću na put spremni za nove uspjehe.

"Dugo je trajalo ovo razdoblje od zadnje ragate, preko dva mjeseca, ali nam je jako dobro došlo. Jedva čekamo vidjeti što možemo napraviti na ovom Svjetskom prvenstvu koje je definitivno glavna regata ove sezone. Osjećamo se spremno, idemo sa velikim samopouzdanjem i idemo radit ono što inače radimo", kazao je Valent Sinković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj sezoni braća Sinković su zbog Valentove ozljede rebra preskočili nastupe na prvoj i drugoj utrci Svjetskog kupa te na Europskom prvenstvu. Vratili su se na trećoj utrci Svjetskog kupa u švicarskom Luzernu gdje su na jedinom službenom nastupu u novoj disciplini osvojili srebrno odličje.

"Žao nam je što nas je Valentova ozljeda bacila malo unatrag, ne toliko fizički, već prilagodba na novu disciplinu, zato smo u Luzernu bili poprilično neuveslani. Sada je puno bolje i blizu smo onoga što smo imali u dvojcu na pariće. Velike ambicije imamo jer jesmo favoriti, ali ne volimo davati velike najave. Spremni smo i idemo se boriti za zlato", rekao je Martin Sinković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ove godine nam je jako dobro došlo što je Svjetsko prvenstvo dosta kasnije nego inače, ponajviše jer Valent zbog ozljede nije veslao 6 mjeseci. Dečki su tehnički puno bolji i opuštenije veslaju, očekujem da bi vrijeme u usporedbi s Luzernom moglo biti bolje za 3 do 6 sekundi“, dodao trener Nikola Bralić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo