IMPRESIVNO / Prije samo 11 godina vozio je karting, a sada je postao najmlađi vozač u povijesti Ferrarija

Image

Svoje uspjehe pokazao je u ranijim kategorijama. U Formuli 3 završio je treći u poretku, a već sljedeće godine odlazi na višu stepenicu. U svojoj prvoj sezoni F2 završava šesti s čak četiri impresivne pobjede

9.3.2024.
10:51
VOYO logo

Oliver Bearman prije 11 godina započeo je svoju karijeru kao i svi profesionalni vozači, u kartingu, a sada će s Ferrarijem odvoziti svoju prvu utrku Formule 1.

Image
UTRKA U S. ARABIJI /

Verstappenu pole position, nastupio i najmlađi debitant u povijesti Ferrarija

Image
UTRKA U S. ARABIJI /

Verstappenu pole position, nastupio i najmlađi debitant u povijesti Ferrarija

Stalni vozač Ferrarija, Carlos Sainz završio je u bolnici zbog bolesti slijepog crijeva te je hitno morao biti operiran. Talijanska momčad morala je pozvati rezervu, a upravo je za njih mladi Britanac bio rezervni vozač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ollie je vozač Formule 2, kategorije koja je ujedno i zadnja stepenica do ulaska u Formulu 1, ali ujedno je i rezervni vozač čak dviju momčadi - Haas i Ferrari.

Sudjelujući na Velikoj Nagradi Saudijske Arabije Britanac će biti upisan u povijest kao najmlađi Britanac koji je vozio utrku Formule 1, ali i najmlađi vozač Ferrarija ikad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje uspjehe pokazao je u ranijim kategorijama. U Formuli 3 završio je treći u poretku, a već sljedeće godine odlazi na višu stepenicu. U svojoj prvoj sezoni F2 završava šesti s čak četiri impresivne pobjede.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/fb93332a-ddf9-11ee-9b48-7a4fd1dcf385/original

U bolidu F1 vozio je samo na slobodnim treninzima prošle godine za američku momčad, međutim sudjelovanje na Velikoj Nagradi za njega je itekakav uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj se vikend također voze utrke i F2, pa je tako Bearman dan prije uhvatio i pole position, a nije ni slutio kako će sljedeći dan imati priliku sjesti u najbrži bolid.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/704762ea-ddfa-11ee-ac3c-0a205096a2b9/original

Jeddah kao jedna od najopasnijih staza na kalendaru od vozača zahtjeva veliko samopouzdanje. Britanac je imao svega jedan, zadnji, slobodni trening da se navikne na bolid prije kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kvalifikacijama je završio na 11 mjestu, a za ulazak u top 10 zaostao je za svega 64 tisućinke što je mnoge kolege vrlo impresioniralo.

"Ollie je napravio odličan posao", pohvalio ga je timski vođa Ferrarija Charles Leclerc, dok je trostruki prvak svijeta Max Verstappen također imao samo hvale za mladog vozača:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je on napravio je vrlo, vrlo impresivno. Iznimno je teško uskočiti na ovakvu stazu."

Dobiti ovakav poticaj od jednih od najboljih vozača na svijetu nije mala stvar i 18-godišnjem će Britancu ovo sigurno značiti kao i prilika da u subotu na stazi pokaže da je zaslužio biti tu gdje je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo