POVRATAK KRALJA: / Nakon deset godina mirovine legenda će odmjeriti snage protiv najboljih na svijetu

Image
Foto: AFP
6.7.2017.
10:45
AFP
VOYO logo

"Imam dojam da ću biti iznad prosječne dobi i da ću srušiti poredak", napisao je na Twitteru bivši svjetski prvak koji je otišao u mirovinu 2005.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Događa se povijest u Saint Louisu. Najbolji igrači prošlosti i sadašnjosti suočit će se u SAD-u. Legendarni svjetski prvak Garry Kasparov prekida mirovinu kako bi igrao protiv najboljih talenata modernog šaha na novom turniru", objavili su organizatori.

Od 14. do 19. kolovoza, Kasparov koji je trenutačno jedan od najvećih kritičara ruskog predsjednika Vladimira Putina i koji je dominirao svjetskim šahom 15 godina tijekom 80-ih i 90-ih, igrat će protiv devet igrača od kojih su šest članovi "Grand Chess Toura" koji okuplja najbolje svjetske igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turnir "Rapid and Blitz" u Saint Louisu bit će dodan nizu šahovskih turnira i slijedit će Kup Sinquefield, veliki turnir organiziran također u Saint Louisu na kojem sudjeluje aktualni svjetski prvak Carlsen.

Kasparov, koji živi u SAD-u, nije, međutim, otkrio hoće li se nakon turnira u Saint Louisu vratiti u mirovinu ili će nastaviti šahovsku karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođen 13. travnja 1963. u Bakuu, glavnom gradu bivše sovjetske republike Azerbajdžan, Garry Kasparov je postao 1985. najmlađi svjetski prvak u povijesti šaha nakon što je pobijedio još jednu legendu svog sunarodnjaka Anatolija Karpova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo