POTPUNO NESTVARNO: / Pogledajte kakvu je senzaciju napravila simpatična Nizozemka

Image
Foto: AFP

Priča broj jedan sedmog dana Svjetskog atletskog prvenstva u Pekingu bez imalo je dvojbe pobjeda 23-godišnje Nizozemke Dafne Schippers u utrci na 200 metara.

28.8.2015.
17:04
AFP
VOYO logo

Djevojka koja je prije dvije godine u Moskvi osvojila broncu kao sedmobojka, odlučila se u Pekingu iskušati isključivo kao sprinterica. I u potpunosti je pogodila! Na 100 metara je osvojila srebro, a u petak je šokirala svijet trijumfom na 200 metara. Nije iznenađenje njezina pobjeda, već senzacionalni rezultat koji je pritom ostvarila.

Image
REGGAE U PEKINGU: /

Jamajka je i dalje vladar svjetskog sprinta!

Image
REGGAE U PEKINGU: /

Jamajka je i dalje vladar svjetskog sprinta!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schippers je pola kruga istrčala za 21.63 sekunde čime se smjestila na treće mjesto svih vremena u ovoj disciplini. Brže od nje su trčale samo Florence Griffith-Joyner i osramoćena Marion Jones koja je 1998., kad je istrčala 21.62, navodno bila 'čista'. Osim toga, Schippers je srušila i rekord svjetskih prvenstava, te europski rekord koji je dosad iznosio 21.71, a zajednički su ga držale Marita Koch i Heike Drechsler.

Bartoletta nakon deset godina

Srebro je u Pekingu osvojila Jamajčanka Elaine Thompson s također briljantnih 21.66 (peta na vječnoj ljestvici), a broncu njezina sunarodnjakinja i bivša svjetska prvakinja Veronica Campbell-Brown (21.97).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skoku u dalj je sa 7,14 metara slavila Amerikanka Tianna Bartoletta. Prvi je put svjetska prvakinja bila prije deset godina, u međuvremenu je pala u formi, ali se u Ptičjem gnijezdu vratila na velika vrata. Srebro je u sjajnom nadmetanju pripalo Britanki Shari Proctor (7,07), a bronca Srpkinji Ivani Španović (7,01).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senzacije na preponama

Na 100 metara prepone iznenađujuće je pobijedila Jamajčanka Danielle Williams s osobnim rekordom (12.57), a i ostale dvije medalje su senzacija: srebrna je Njemica Cindy Roleder (12.59), a brončana Bjeloruskinja Alina Talaj (12.66). Vladarice ove discipline Amerikanke ostale su bez odličja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 110 metara prepone je zlato osvojio Rus Sergej Šubenkov. Dvostruki europski prvak je za takav doseg morao istrčati osobni i nacionalni rekord (12.98). Srebro je završilo oko vrata Jamajčanina Hanslea Parchmenta (13.03), a broncu je uzeo svjetski rekorder i olimpijski pobjednik, Amerikanac Aries Merritt (13.04), kojeg po povratku iz Pekinga očekuje teška operacija transplantacije bubrega.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike