PAD U PIREJU: / Grčka je bila prejaka, ali Hrvatskoj se ipak smiješi završni turnir

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U susretu 4. kola B skupine Svjetske lige hrvatski vaterpolisti izgubili su u Pireju od Grčke 8-10, ali su vrlo vjerojatno izborili plasman na završni turnir koji će se od 20. do 25.

14.2.2017.
21:42
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska je u Grčku doputovala s tri boda prednosti i pet golova viška iz riječke utakmice ove dvije momčadi. Kako je izgubila s manje od pet razlike, Hrvatska u zadnja dva kola doma mora pobijediti Francusku i Nizozemsku za plasman na završni turnir.

Sukno najefikasniji

Odabranici izbornika Ivice Tucka vodili su nakon prve četvrtine (2-1), a pogodak prednosti imali smo i na poluvremenu (5-4). Treća dionica je donijela preokret Grka. Vlachopoulos i Mourikis su doveli domaćina do prednosti (6-5), a početkom posljednje četvrtine Grčka je stigla do prednosti 9-6. Hrvatska nije uspjela nadoknaditi zaostatak, ali je ublažila poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasniji igrači u grčkim redovima bili su Angelos Vlachopoulos, Konstantinos Mourikis i Marios Kapotsis s po dva gola, dok je u hrvatskim redovima najefikasniji bio Sandro Sukno s četiri gola, a odličan je na vratima bio Marko Bijač. Po jedan pogodak postigli su Luka Lončar, Maro Joković, Andro Bušlje i Ivan Krapić.

Hrvatska vodi na ljestvici skupine s 9 bodova koliko ima i Grčka. Nizozemska ima tri boda, a Francuska je na začelju bez bodova. Hrvatsku do kraja natjecanja u skupini očekuju još dvije domaće utakmice - protiv Francuske u Vukovaru, te protiv Nizozemske u Šibeniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo