MERCEDESOVA 'HRPA IDIOTA': / Svjetski prvak ne želi postati Michael Schumacher

Image
Foto: Screenshot/YouTube
5.7.2016.
10:00
Screenshot/YouTube
VOYO logo

Velika nagrada Austrije održana prošle nedjelje produbila je sukob između dvojice vodećih u poretku za naslov prvaka nakon što su se u razmaku od samo pet utrka već drugi puta sudarili i to u trenucima dok su držali dva čelna mjesta na stazi. Dok se njihova beskompromisnost možda i sviđa navijačima, posljednja odrađena utrka ponovno je dokazala štetnost toga za cjelokupnu momčad što je toliko ražestilo suvlasnika i direktora tima Totu Wolffa da je obojicu javno prozvao ovim riječima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hamilton nije za to

"Mrzim naređivati vozačima što da rade, no ne želimo da se sudaraju na svakoj utrci. Ako zbog toga ostanete bez dvostruke pobjede i gubite bodove, to ne izgleda lijepo. Djelujemo poput hrpe idiota i ne poštujemo rad 1500 ljudi koji se ubijaju od posla kako bi bolidi bili savršeno pripremljeni."

Trenutačna situacija u Mercedesovom timu dopušta Hamiltonu i Rosbergu da se međusobno bore, no Wolffova izjava mogla bi ih spriječiti u tome, a to se aktualnom prvaku koji je u karijeri stigao do 46 pobjeda nikako ne sviđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja se želim utrkivati, odrastao sam s tom željom. Želio sam ući u Formulu 1 i utrkivati se s najboljima i biti najbolji na način da ih preteknem na stazi. Bio sam razočaran kao navijač onime u čemu su prije mnogo godina sudjelovali Michael Schumacher i Rubens Barrichello, ne želimo takvo upletanje tima. Sjajno je to što su nam Toto i Niki (Lauda) omogućili u posljednje tri godine da se natječemo, to bi i utrkivanje trebalo biti", započeo je Hamilton, a piše Sky Sports, i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne može biti savršeno'

"Neće uvijek sve biti savršeno, ali to je utrkivanje. Vozimo brzinom koja premašuje 320 km/h, zar očekujete da se vozimo u krug i baš nikad nemamo problema? Sumnjam. Stoga se nadam da to promjena neće doći i da ćemo se i dalje moći utrkivati. To je moje skromno mišljenje iz ljubavi prema ovom sportu."

Nakon devet odrađenih utrka u kalendaru Formule 1 za ovu sezonu vodeći Rosberga sakupio je 153 boda, jedanaest više od Hamiltona. Slijedi izjednačeni Ferrarijev dvojac Sebastian Vettel i Kimi Räikkönen, svaki s po 96 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo