IZNENAĐUJUĆA ODLUKA VELIKOG PRVAKA: / Dvostruki olimpijski pobjednik prekida karijeru sa samo 24 godine

Image
Foto: AFP, VALERY HACHE

Dvostruki olimpijski pobjednik iz Londona 2012. godine i dvostruki svjetski plivački prvak, 24-godišnji Francuz Yannick Agnel, objavio je kraj karijere.

20.11.2016.
15:12
AFP, VALERY HACHE
VOYO logo

Nagovijestio je to već nakon razočaravajućeg nastupa na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, gdje nije prošao kvalifikacije na 200 m slobodno te tako ostao bez prilike za obranu londonskog zlata.

'Vrijeme je za nova iskustva'

"Najavio sam za vrijeme Igara u Riju da je vrijeme za odlazak prema novim horizontima i za nova iskustva. Danas se opraštam", napisao je Agnel na svojoj Facebook stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponosan sam i počašćen što sam mogao predstavljati svoju zemlju na najvećim natjecanjima. Sve pobjede, sva postolja sam ostvario zahvaljujući vama", zahvalio je Agnel svojim navijačima za podršku tijekom sedmogodišnje reprezentativne karijere u kojoj se okitio olimpijskim zlatima 2012. u Londonu na 200 m slobodno i u štafeti 4x100 m slobodno te srebrom na 4x200 m slobodno, a odličja istog sjaja ima i sa svjetskih prvenstava u Barceloni 2013. (dva zlata) i Šangaju 2011. (srebro).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agnel se može pohvaliti i naslovom europskog prvaka na 400 m slobodno iz Budimpešte 2010. godine. Francuski plivač nije otkrio čime će se u budućnosti baviti, ali je napisao da "želi započeti život studenta najviše razine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo