I ĆIRO JE NA KRAJU KASPAROVU MORAO STISNUTI RUKU: / 'Evo ti ku***, nećeš me danas pobijediti'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Gari Kasparov redovito boravi u Hrvatskoj. U Makarskoj ima i kuću i vrlo dobro govori hrvatski jezik.

29.12.2017.
21:42
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

I ove je godine bilo zanimljivo na tradicionalnoj božićnoj simultanki u zagrebačkom hotelu Westin koju je održao ruski šahovski velemajstor s hrvatskom putovnicom Gari Kasparov. Simultanku su organizirali Fond Gari Kasparov Adriatic i Šahovski klub E4. Među prvih 20 sudionika, kako javlja 24 sata, bile su brojne poznate osobe iz javnog, sportskog i političkog života Hrvatske poput trenera svih trenera Miroslava Ćire Blaževića, Vladimira Šeksa, Damira Martina, Borisa Vujčića, Tomislava Ćorića, Predraga Matića, Ante Kotromanovića, predsjednika šahovskog saveza Slovenije i Albanije, Tomaša Subotiča i Eduarda Shalsija...

ĆIRO BIJESAN NA ČELNIKE HNS-a: ‘Boga mi, neće još dugo! Treba ih srušiti, mora prestati njihova samovolja’

Iako se očekivalo pojavljivanje i premijera Andreja Plenkovića, on se na kraju nije pojavio, iako je bio najavio svoj dolazak. Ćiro je na kraju, kao i svi drugi suparnici, morao stisnuti ruku Kasparovu iako je u najavi rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stisnut ću mu ruku i reći: "Evo ti ku***, nećeš me danas pobijediti!"

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

KASPAROV DOKAZAO TKO JE GAZDA: Šeks, Ćiro i Kotromanović nisu imali nikakve šanse protiv velemajstora

Gari Kasparov redovito boravi u Hrvatskoj. U Makarskoj ima i kuću i vrlo dobro govori hrvatski jezik. Suprotstavio se političkoj garnituri šefa Rusije Vladimira Putina te je potom napustio Rusiju i zatražio hrvatsku putovnicu koju je i dobio prije tri godine.

Ministar turizma Gari Cappelli susreo se sa Kasparovom uoči tradicionalne božićne šahovske simultanke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tema sastanka bila je, između ostalog, podrška Ministarstva turizma u organizaciji nekoliko velikih svjetskih šahovskih turnira, koji okupljaju veliki broj igrača i gostiju, u nekoliko gradova hrvatske poput Crikvenice, Splita, Zadra ili Zagreba i to u post sezoni 2018. godine.

Sastanak je imao za cilj i podsjetiti na važnost šaha kao discipline koja pozitivno utječe na razvoj djece i mladih, te na sve veći broj međunarodnih šahovskih turnira koji u Hrvatskoj organizira Fond Gari Kasparov Adriatik - ogranak Kasparovljeve američke šahovske fondacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo