BRAVO, BRAVO: / HRVATSKA U FINALU NAKON VELIKE DRAME!

Image
Foto: AFP

Hrvatski vaterpolisti plasirali su se u finale Svjetskog prvenstva u Kazanu nakon što su u polufinalu nakon boljeg izvođenja peteraca svladali Grke sa 15-13 (3-1, 2-3, 3-2, 2-4; 5-3).

6.8.2015.
11:58
AFP
VOYO logo

Hrvatska je po prvi put nakon osam godina prošla u finale SP-a, nakon tri uzastopna poraza u polufinalima, naši su vaterpolisti boljim izvođenjem peteraca svladali Grke iako su u više navrata imali priliku riješiti pitanje pobjednika i ranije. Tijekom čitavog dvoboja Hrvatska je bila u prednosti, golovima Lončara i Sukna povela je 2-0, a najveću prednost od tri razlike imala je tijekom druge četvrtine kada je vodila sa 4-1 i 5-2. No, Grčka se nije predavala, te je konstantno uspijevala smanjivati na jedan razlike.

Raspad u zadnje dvije minute

Kada je Sandro Sukno pogotkom s igračem više 2:10 minuta prije kraja, nakon hrvatskog napada koji je trajao gotovo minutu i pol, doveo Hrvatsku u vodstvo od 10-8 činilo se da je grčki otpor napokon slomljen. Ipak, Mylonakis je niti pola minute kasnije smanjio na 10-9 da bi Kolomvos 27 sekundi prije kraja iskoristio igrača više u bazenu i s dva metra pogodio za prvo izjednačenje u dvoboju - 10-10. Posljednji hrvatski napad na utakmici nije bio uspješan, pa se pristupilo izvođenju peteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavić obranio šut Fountoulisu

Svih pet hrvatskih izvođača bilo je uspješno, dok je Josip Pavić obranio udarac najboljeg grčkog strijelca Fountoulisa i odveo Hrvatsku u finale. Po dva gola za Hrvatsku tijekom utakmice postigli su Lončar, Muslim, Sukno i Obradović, a po jednoga su dodali Joković i Bukić. Za Grčku je trostruki strijelac bio Vlachopoulos, a Fountoulis je dodao dva.

Hrvatska će u subobnjem finalu od 21 sat igrati protiv pobjednika susreta Srbija - Italija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo