DRAMA NA VUELTI: / Nesretni biciklist završio u komi i bori se za život

Image
Foto: AFP

Belgijski biciklista Kris Boeckmans (28) bori se za život nakon teškog pada koji je doživio na osmoj etapi Vuelte 2015., biciklističke utrke po Španjolskoj.

30.8.2015.
12:06
AFP
VOYO logo

Pad je bio toliko težak da je nesretni Boeckmans dobio i unutarnje krvarenje. Liječnici su ga odmah odvezli u bolnicu i tek sada počinje drama za Boeckmansa i njegovu obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima teške ozljede i mora na operaciju. Liječnici su ga morali staviti u stanje inducirane kome. Ima unutarnje krvarenje", objavili su iz njegove momčadi Lott-Soudal.

Naletio na službeni motocikl

U padu se teško ozlijedio i Amerikanac Tejay van Garderen koji je slomio ključnu kost. Irac Daniel Martin također je ozlijeđen u tom padu i odustao je od daljnjeg nastupa na ovoj poznatoj biciklističkoj utrci. No, nije to bila jedina nesreća na osmoj etapi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo 10 kilometara prije cilja na Slovaka Petera Sagana naletio je službeni motocikl. Srećom, Slovak nije ozlijeđen, ali lovio je etapnu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasper Stuyven iz Belgije odnio je etapnu pobjedu, ali je kasnije odustao od daljenjeg nastupa na Vuelti nakon što je slomio zapešće na ruci u nesreći, javlja britanski BBC. Član Trek Factory Racinga je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad su mi sredili zapešće, ono me sve više boljelo. Nažalost, magnetska rezonanca je potvrdila da mi je zapešće slomljeno i da moram završiti svoj nastup na Vuelti", kazao je Stuyven.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo