DOSTA JE ŠIKANIRANJA! / Iz Hrvatske upućeno prosvjedno pismo zbog velike nepravde prema Sandri Perković

Image
Foto: AFP, ADRIAN DENNIS

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković još je jednom pretrpjela nepravdu u trenucima kad se dijele nagrade najboljim pojedincima koji su obilježili godinu.

12.10.2016.
12:04
AFP, ADRIAN DENNIS
VOYO logo

Sandra je ove sezone po četvrti put zaredom postala europska prvakinja u bacanju diska, obranila je zlatnu olimpijsku medalju i pet put postala pobjednica Dijamantne lige u svojoj disciplini. Pobijedila je na apsolutno svim natjecanjima na kojima je nastupila, a pritom je dvaput bacala preko 70 metara.

Nema je na skraćenom popisu

No, sve joj to nije bilo dovoljno čak ni da uđe u uži krug kandidatkinja za najbolju europsku atletičarku. Prošli je tjedan Europska atletska federacija (EA) objavila da su na skraćeni popis kandidatkinja ušle 37-godišnja Španjolka Ruth Beitia koja je osvojila srebrnu medalju na Svjetskom dvoranskom prvenstvu, zlato na Europskom prvenstvu i zlato na OI u Rio de Janeiru u skoku u vis, potom Grkinja Ekaterini Stefanidi, olimpijska i europska prvakinja u skoku s motkom, te svjetska rekorderka u bacanju kladiva (82,29 m), Poljakinja Anita Wlodarczyk, osvajačica zlata na Europskom prvenstvu i na OI u Riju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučivali su glasovi s društvenih mreža te glasovi medija, atletskih saveza i stručnjaka, a 26-godišnja Perković je, kao i prijašnjih godina, ostala kratkih rukava. U međuvremenu je reagirao Hrvatski atletski savez (HAS) koji je uputio prosvjedno pismo EA-u zbog tretmana Sandre Perković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netransparentan način izbora

"Hrvatski atletski savez je uputio protestno pismo čelnicima Europske atletske federacije u kojem se posebno napominje netransparentan način izbora. U pismu je također istaknuto da je neshvatljivo sa sportskog stanovišta da sportašica koje je ove godine osvojila naslov europske prvakinje po četvrti put zaredom, po drugi put postala olimpijska pobjednica i po peti put osvojila Dijamantnu ligu nije u užem krugu kandidatkinja za najbolju europsku atletičarku", stoji u priopćenju HAS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenimo da je olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak (21) ušla u uži izbor za mladu zvijezdu u usponu. Konkurencija su joj Britanka Dina Asher-Smith, europska prvakinja na 200 m, te 22-godišnja Belgijanka Nafissatou Thiam, zlatna u sedmoboju u Rio de Janeiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo