200 DANA DO SPEKTAKLA GODINE: / "Dajte ljudi, nismo mi Kina ili Engleska"

Image
Foto: AFP, STR

Do početka najvećeg ovogodišnjeg sportskog događaja, Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, ostalo je točno 200 dana. Pred organizatorima je veliki izazov da sve dovrše do 5.

18.1.2016.
12:37
AFP, STR
VOYO logo

U Brazilu vlada nezadovoljstvo zbog velikih troškova, a organizatori se svim silama trude uravnotežiti proračun. Glasnogovornik Igara Mario Andrade prošli je mjesec potvrdio da proračun treba srezati za 520 milijuna dolara, a jedna od prvih mjera je bila odluka da sobe u Olimpijskom selu neće biti klimatizirane osim za one koji si sami plate. Odluka je ipak povučene nekoliko dana kasnije nakon brojnih žalbi, ali zato sportaši u svojim sobama neće imati televizore.

"Nikad domaćin nije bio toliko ranjiv"

Još ranije je smanjen kapacitet tribina na bazenu na kojem će se održavati plivačka natjecanja, a prije nekoliko dana je odlučeno i da će uz veslačku stazu biti 4000 sjedećih mjesta manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na Olimpijskim igrama sam od Los Angelesa 1984. i nikad dosad nismo bili u situaciji da je zemlja domaćin toliko ranjiva", istaknuo je izvršni direktor Američkog veslačkog saveza Matt Smith.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još ranije su organizatori smanjili broj volontera sa 70.000 na 60.000, a javnosti su poručili da ne očekuje grandioznu ceremoniju otvaranja kakva je bila u Londonu i Pekingu.

"Neće biti razbacivanja novcem"

"Dajte ljudi, mi nismo Kina ili Engleska. Nismo bogata zemlja i kad god pronađemo nešto u proračunu što možemo rezati, to ćemo i napraviti. Ovo neće biti Olimpijske igre razbacivanja novcem", jasan je gradonačelnik Rija Eduardo Paes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč svemu, organizatori poručuju da će Igre u Rio de Janeiru biti čarobne. Hoće li doista biti takve, znat ćemo za 200 dana kada počne svečanost otvaranja i u danima koji će uslijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo