OSIGURANJE VEĆE NEGO ZA GEORGEA BUSHA: / Srpski navijači ne mogu u Albaniju

Image
Foto: AFP

Pripreme za kvalifikacijsku utakmicu Albanije i Srbije 8. listopada podignute su na dosad na neviđenu razinu, veću čak i od one kad je dolazio George Bush. Američki predsjednik posjetio je 2007.

30.7.2015.
10:37
AFP
VOYO logo

Domaćin je utakmicu Albanija - Srbija želio organizirati na novom stadionu u Skadru, ali će se na Uefin zahtjev, igrati u Elbasanu.

Cijena organizacije - 12 milijuna eura!

Da bi se izbjegla dodatna mogućnost za incidente, na utakmicu je zabranjen dolazak gostujućim srpskim navijačima. Elbasan Arena ima kapacitet 12.800 navijača. U osiguranju utakmice sudjelovat će i vojska, a cijela organizacija visokorizičnog dvoboja koštat će čak 12 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjere su dodatno pooštrene zbog nezapamćenog incidenta na prvoj utakmici kada su albanski navijači na stadion Partizana u Beogradu spustili dron s zastavom Velike Albanije. Došlo je do sukoba igrača, a utakmica je prekinuta u 44. minuti.

Arbitražni sud promijenio odluku i šokirao Srbe

Uefa je prvotno odlučila registrirati utakmicu rezultatom 3:0 za srbiju, oduzeti domaćinu tri boda, a obje momčad kazniti sa po 100.000 eura. No, Arbitražni sud (CAS) je odlukom prije tri tjedna šokirao Srbiju, jer je pobjedu dodijelio Albaniji, dok je na snazi ostala odluka o oduzimanju tri boda domaćinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo