OPASNI VIRUS PRIJETI OLIMPIJSKIM IGRAMA: / Dvije velike sportske zvijezde odustaju od Rija?

Image

Zbog straha od Zika virusa mnogi su sportaši već najavili da će odustati od nastupa.

30.5.2016.
18:06
VOYO logo

Iako je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u subotu objavila da nema potrebe za odgađanjem ili premještanjem Olimpijskih igara iz Rio de Janeira u neki drugi grad, zbog straha od Zika virusa mnogi su sportaši već najavili da će odustati od nastupa, a mogli bi im se priključiti i slavni španjolski košarkaš PauGasol te britanski tenisač AndyMurray.

Golferi u strahu

Zasada su najveći strah od moguće zaraze pokazali golferi pa su tako Australci AdamScott i MarcLeishman te Vijay Singh s Fidžija rekli da neće sudjelovati na prvom olimpijskom natjecanju u golfu nakon 112-godišnje stanke, a o mogućem odustajanju razmišlja i Irac Rory McIlroy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od stotinu znanstvenika potpisalo je pismo kojim su zatražili od Svjetske zdravstvene organizacije da zbog bojazni od pandemije virusa, čiji su glavni prijenosnici zaraženi komarci, predloži odgodu Igara dok se situacija u Brazilu ne smiri. No, WHO se oglušio na taj poziv, argumentirajući svoju odluku ne postojanjem većeg rizika od širenja virusa održavanjem OI prema predviđenom rasporedu, nego što je to u ovom trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, sudeći po posljednjim vijestima, među sportašima je sve veća zabrinutost od moguće zaraze te mnogi od njih, a među njima i neke od najvećih zvijezda, stavljaju upitnik uz mogući nastup na Igrama.

Mnoge nepoznanice

"Razgovarao sam s nekim kolegama. Imam povjerljive informacije koje bih želio podijeliti. Mnogo toga je nepoznato na ovu temu, vode se polemike i postoje opravdane sumnje. I ja razmišljam o tome hoću li se pojaviti na Igrama", rekao je košarkaš Chicago Bullsa i proslavljeni španjolski reprezentativac Pau Gasol koji je bio najzaslužniji što je Španjolska prošle godine u Francuskoj ponovno osvojila naslov europskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andy Murray je prije četiri godine na travi u Wimbledonu osvojio olimpijsko zlato i još nije odustao od obrane naslov u Riju, ali neće ignorirati upozorenja kojih je sve više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morat ću se još malo informirati prije donošenja konačne odluke. Razgovarat ću s nekoliko liječnika. Zasad još uvijek planiram nastupiti, ali ne znam kakvo je trenutno stanje tamo", izjavio je u ponedjeljak Murray.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo