POLICIJA POSLALA PORUKU KOJA LEDI KRV U ŽILAMA: / 'Dobrodošli u pakao. Tko god dođe, neće biti siguran'

Image
Foto: AFP, VANDERLEI ALMEIDA

Brazilska policija poslala je pomalo zastrašujuću poruku svima koji namjeravaju doći na Olimpijske igre kojima će od 5. do 21. kolovoza domaćin biti Rio de Janeiro.

29.6.2016.
14:14
AFP, VANDERLEI ALMEIDA
VOYO logo

Zbog bandi koje haraju Rio de Janeirom predstojeće Igre smatraju velikim sigurnosnim problemom, a ulje na vatru je dolila brazilska policija koja je najavila mogući štrajk upravo u vrijeme najvećeg sportskog događaja na svijetu. Predstavnici policije i vatrogasaca pojavili su se u utorak u zračnoj luci u Riju s prijetećim transparentom na kojem je na engleskom jeziku pisalo:

"Dobrodošli u pakao: policija i vatrogasci nisu plaćeni. Tko god dođe u Rio neće biti siguran."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opljačkana paraolimpijka

Dio prosvjednika je nosio plakate s porukama "Bez plaće neće biti Igara" i "Rio će stati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugom prosvjedu se, pak, isticao transparent na kojem je pisalo "Policiji su prioritet ljudi, a Vladi Olimpijske igre".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezadovoljstvo policije velika je prijetnja sigurnosti predstojećih Igara. Prije samo nekoliko dana australska paraolimpijka Liesl Tesch opljačkana je uz prijetnju oružjem u blizini zaljeva Guanabara u kojem će se održati natjecanja u jedrenju. Prošli je mjesec, pak, nekadašnji najbolji svjetski nogometaš Rivaldo pozvao sve koji su namjeravali doći na Olimpijske igre u Rio de Janeiro da otkažu putovanje jer će u suprotnom staviti vlastiti život na kocku. Reagirao je nakon što je 17-godišnja djevojka Ana Beatriz Pereira Frade ubijena na ulici koja povezuje zračnu luku s nekoliko borilišta na kojima će se održati olimpijska natjecanja. Prema izvještajima lokalnih medija, naoružana je banda postavila zasjedu na ulici, a kad je otac nesretne tinejdžerice pokušao automobilom probiti blokadu kako bi izbjegao pljačku, ispaljen je metak koji je pogodio djevojku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo