HRVATSKE UZDANICE ISPRAĆENE U RIO: / Janica izazvala salve smijeha, pa dala briljatan savjet olimpijcima

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatski olimpijski odbor priredio je u četvrtak u hotelu Panorama službeni ispraćaj sportašima koji će našu zemlju od 5. do 21. kolovoza predstavljati na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

28.7.2016.
13:18
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatske će boje braniti 84 sportaša u 16 sportova, a prema svim prognozama, mogle bi ovo biti rekordne Igre za našu zemlju kad je u pitanju broj medalja. Dio olimpijaca je već na licu mjesta, a oni koji nisu, stigli su u četvrtak u Panoramu gdje im se obratio predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

'Sportaši i normalni ljudi'

"Želim vas zamoliti da imate razumijevanja za organizatora, možda neće sve biti u Riju kako bismo željeli, ali važno je da vi budete zdravi i da zadržite formu. To je jamac da ćete ostvariti ono što želite, a mi ćemo vas bodriti i sigurno ćemo se zadovoljni vratiti kući", poručio je Mateša i riječ prepustio doministrici za sport Janici Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neobično mi je biti u ovoj ulozi, na jednoj strani su sportaši, a na drugoj normalni ljudi", ispalila je legendarna skijašica i izazvala smijeh olimpijaca.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Rukometaši su se dobro zabavljali

U ozbiljnijem je tonu potom svojim kolegama sportašima dala uistinu vrijedan savjet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Normalno je da uz veliku želju za uspjehom katkad zaboravimo na ono najvažnije, a to je zdravlje. Ono bi trebalo biti mjerilo sreće, a ne medalja. Ako ostanete zdravi, dobit ćete još prilika za uspjehe", naglasila je Janica.

'Teže je braniti zlato'

Fair-play povelju HOO-a, koju su potpisali svi olimpijci, pročitao je stjegonoša Josip Pavić. Vratar naše vaterpolske vrste koja će u Riju braniti zlato u izjavi za HRT je poručio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Velika je čast i zadovoljstvo nositi zastavu na otvaranju i predvoditi delegaciju s pregrštom vrhunskih sportaša. Već sljedeći dan igramo protiv SAD-a, a ako ne budem ja spreman, bit će moj kolega Bijač. Veliki je adrenalin na otvaranju i neće biti teško izdržati, ali mi idemo zbog utakmica i sve ćemo podrediti tome. Jedva čekamo da dođemo u Rio i da se usredotočimo na ono što nas čeka. Teže je braniti nego osvojiti zlato, ali naša nit vodilja je ići utakmicu po utakmicu. Svako natjecanje u vaterpolu je sve jače, deset reprezentacija od 12 može do medalje i zato nema mjesta opuštanju."

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Josip Pavić

Među kandidatima za odličje bit će i rukometaši koji su prije nekoliko mjeseci na Europskom prvenstvu u Poljskoj osvojili broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odradili smo jake pripreme. Imali smo, nažalost, nekoliko problema s ozljedama, ali to je iza nas. Dobro se osjećamo i jedva čeklamo krenuti za Rio. Najbitnija nam je četvrtfinalna utakmica 17. kolovoza, ako to dobijemo, idemo u borbu za medalju, a onda je sve moguće. Mislim da smo jači i uigraniji nego u Poljskoj, a atmosfera je odlična", istaknuo je Domagoj Duvnjak.

'Bit će čupavo'

Među prvima će u akciju streljačica Snježana Pejčić koja ima olimpijsku broncu iz Pekinga 2008.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Snježana Pejčić

"Svake olimpijske igre su priča za sebe, ono prije nema neku težinu. Ovo su mi treće igre, svake su draže od onih prethodnih, a nadam se da ove neće biti zadnje. Sezona je stvarno bila jako dobra, a u Riju očekujem dva jako teška meča nakon kojih se nadam da ću ostati normalna. Bit će čupavo jer ima 20 žena koje mogu uzeti medalje", rekla je Pejčić.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo