ODLUČIVALA JE DESETINKA: / Hill zakasnio, Raptorsi proslavili nevjerojatan povratak u zadnjoj četvrtini

Image

Košarkaši Toronto Raptorsa i Atlanta Hawksa poveli su 3-2 u prvom krugu NBA doigravanja u Istočnoj konferenciji.

27.4.2016.
9:16
VOYO logo

Solomon Hill pogodio je tricu za izjednačenje Pacersa na isteku vremena i tek se dodatnim pregledavanjem snimke moglo utvrditi da je lopta napustila njegovu ruku desetinku prekasno. U trenutku kad je na semaforu zasvijetlilo 0.0, lopta mu je još bila na vršicma prstiju. Na semaforu je ostalo 102:99 za domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

George 39, DeRozan 34

Tako je Indiana ostala bez produžetka u kojoj je u posljednjoj četvrtini vodila i 13 razlike, a momčad je predvodio sjajni Paul George s 39 poena, osam skokova i asistencija.

Indiana je pred kraj treće četvrtine imala veliku prednost od 15 razlike (90-75), no uslijedila je nevjerojatna serija Toronta od 23-2 kojom je tri i pol minute prije kraja domaća momčad stigla do prednosti od 98:92. Indiana se tricom Solomona Hilla 15-ak sekundi prije kraja uspjela primaknuti na 100-99, a nakon što je DeMar DeRozan pogodio oba slobodna bacanja za 102:99 uslijedila je opisana posljednja akcija Pacersa na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, na kraju je proradio najbolji igrač Raptorsa DeMar DeRozan, ubacio 34 poena, a Kyle Lowry zabio 14 u zadnjoj četvrtini. Do ovog raspleta, DeRozan je bio veliki dužnik, jer je dosad u seriji gađao tek 29,6 posto (21-71).

Veliki doprinos pobjedi Toronta dao je "rookie" Bismack Biyombo s 10 poena i 16 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitao i Magic

Oduševljen povratkom Raptorsa bio je i legendarni Magic Johnson koji je na Twitteru čestitao kanadskoj momčadi koja dosad još nikad u klupskoj povijesti nije prošla u doigravanju u seriji na četiri pobjede. Prvu priliku da im to uspije protiv Pacersa, imat će u petak kada se igra šesta utakmica u Indianapolisu. U slučaju pobjede Pacersa, odlučujuća sedma utakmica igrat će se u nedjelju u Torontu. Pobjednik ovog dvoboja u drugom će krugu igrati protiv boljeg iz ogleda Miamija i Charlotte u kojemu je trenutačni omjer 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, generacija Vincea Cartera prošla je u doigravanji NY Knickse 2001. godine, ali tada se u prvoj rundi igralo do tri pobede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atlanta šutom razbila Celticse

Atlanta Hawski su tek u petoj utakmici podsjetili da su u osnovnom dijelu bili bolje rangirana momčad od Celticsa. Momčadi u kojoj je pomoćni trener bivši hrvatski izbornik Neven Spahija, otvorio se šut da bi Hawksi slavili 110:83.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugo Hawksi nisu mogli ništa pogoditi, i u ovoj utakmici Celticsi su vodili 29-19, a onda se domaćinu sve posložilo. U samo četvrtinu i pol zabili Celticsima 70 poena. Mike Scott je zabio 17, Jeff Teague i Kent Bazemore na kraju po 16, a zanimljivo je da je svatko od 13 igrača Atlante koji su ulazili u igru šutirao barem jednu tricu

Thomas tek sedam poena

Isaiah Thomas, najbolji strijelac u dvije pobjede Celticsa s prosjekom od 35 poena, sinoć je ubacio tek sedam (šut 3-12), a utakmicu je napustio šepajući jer je ozlijedio gležanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati:

Atlanta - Boston 110:83 (Atlanta vodi 3-2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toronto - Indiana 102:99 (Toronto vodi 3-2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo