ODLAZAK HAJDUKOVE LEGENDE: / Umro je član zlatne generacije Bijelih

Image
Foto: Pixsell, Tino Jurić
Image
Foto: Pixsell, Tino Jurić

Nakon teške bolesti u srijedu je u Splitu preminuo velikan Hajdukove povijesti Dragan Holcer (70). Rodio se 19. siječnja 1945. godine u njemačkom koncentracijskom logoru Cvizlu.

23.9.2015.
20:13
Pixsell, Tino Jurić
VOYO logo

Bio je obrambeni igrač, jugoslavenski nogometni reprezentativac. Za Hajduk je nastupio u 419 utakmica i postigao devet golova. Bio je jedan od najboljih centarhalfova Hajduka u povijesti.

S Hajdukom osvojio tri prvenstva i tri kupa

S Hajdukom je osvojio tri prvenstva Jugoslavije (1971, 1974, 1975) i i tri kupa (1972, 1973, 1974). Od bijelog se dresa oprostio 25. lipnja 1975. nakon čega je igrao još šest sezona u njemačkom VB Stuttgartu. Nositelj je zlatne Hajdukove kapetanske trake. U prvenstvenoj sezoni 1967/68., po anketama većine dnevnih i tjednih listova, izabran je za najboljeg igrača prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugo vremena bio je kapetan reprezentacije Jugoslavije za koju je odigrao 52 utakmice, sedam kao nogometaš Radničkog iz Niša i 45 kao nogometaš Hajduka. U A reprezentaciji je debitirao u kvalifikacijskoj utakmici za svjetsko prvenstvo 19. rujna 1965. godine protiv Luksemburga u Luksemburgu (5:2), dok se od reprezentativnog dresa oprostio u prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije SSSR-a u Zenici 17. travnja 1974. godine (0-1). Bio je sudionik Europskog prvenstva 1968. godine u Italiji kada je reprezentacija Jugoslavije osvojila drugo mjesto. Dva puta je Holcer nastupio i za reprezentaciju Europe.

Bio i član Hajdukove uprave

Nakon nogometne karijere, u svom posljednjem aktivnom hajdučkom razdoblju, Dragan Holcer je bio angažiran u Hajduku kao član uprave i predsjednik Omladinske komisije do 1986. godine. U kratkom periodu 2000. godine bio je zajedno sa Šimom Luketinom i Antom Žajom član kriznog trija, koji je između dviju skupština vodio klub. I u tom periodu u svibnju 2000. godine Hajduk je osvojio Hrvatski nogometni kup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dragan Holcer, čovjek koji je bio na čelu jedne zlatne Hajdukove generacije, zavolio je po dolasku u Split ovaj grad i Hajduk, ali ne samo srcem, nego je to uvijek potvrđivao savjesnim odnosom prema klubu, prema radu, prema svom radnom mjestu na igralištu, pa i prema onima koji iz plitka džepa plaćaju teško zarađeni novac za ulaznicu na prenatrpanom stajanju.

Ostaje u srcu splitske publike

Uvijek je na najpošteniji način želio priskrbiti ono što sportaša najviše uzdiže, a to je mjesto u momčadi i srcu publike. Takav je kao igrač i čovjek bio Dragan Holcer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O pogrebu i komemoraciji za Hajdukova velikana javnost će biti pravovremeno izvještena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo