TUŽNA VIJEST: / Velika nogometna legenda boluje od raka!

Image

Prema pisanju katalonskih medija, jedan od najboljih nogometaša svih vremena, 68-godišnji Nizozemac Johan Cruyff ima rak pluća.

22.10.2015.
10:29
VOYO logo

Rak je otkriven u utorak, pa su trenutačno u tijeku pretrage nakon kojih će biti poznato koliko se bolest razvila. Tijekom igračke karijere Cruyff je s Ajaxom osvojio naslove europskog prvaka 1971., 1972. i 1973. godine, te šest naslova prvaka Nizozemske prije no što je prešao u Barcelonu gdje je tijekom pet godina osvojio jedan naslov španjolskog prvaka i jedan španjolski Kup. Nakon dvije godine provedene u SAD-u, u zalazu karijere je još igrao za Levante, ponovno Ajax, te Feyenoord.

S reprezentacijom Nizozemske je pod vodstvom Rinusa Michelsa bio predvodnik "totalnog nogometa", te je 1974. stigao do finala Svjetskog prvenstva u kojemu je izgubio sa 1-2 od domaćina Zapadne Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao trener je tri godine vodio Ajax (1985-1988) i osvojio dva naslova prvaka Nizozemske, te Kup kupova (1987), a potom je proveo osam godina na klupi Barcelone s kojom je 1992. godine osvojio prvi naslov europskog prvaka za "ponos Katalonije". Usto je četiri godine zaredom osvajao naslov španjolskog prvaka (1991-1994), a 1994. je bio finalist Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godine 1991. podvrgnuo se zahtjevnoj operaciji srca, a trenersku je karijeru okončao 1996. godine nakon što je dobio otkaz u Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo