NOVO POJAČANJE MATJAŽA KEKA ZA NET.HR: / 'Nisam mogao odbiti poziv iz kluba koji je prvi u Hrvatskoj'

Image

Prije nekoliko tjedana trener Rijeke Matjaž Kek zavapio je da mu pod hitno treba novi branič.

25.2.2017.
9:30
VOYO logo

Odlazak Mateja Mitrovića i ozljeda Darija Župarića stvorili su rupu u obrani koju je pod hitno trebalo zakrpati kako bi nastavili pohod na naslov.

Vodstvo kluba rješenje je pronašlo u Turskoj gdje je od 2009. karijeru gradio Šibenčanin Ante Kulušić. Raskinuo je on početkom veljače ugovor s Genclerbirligijem, a Rijeka nije dugo čekala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U kontaktu smo bili i ranije. Želio sam se vratiti kući, dosta je to godina igranja vani. Čovjek se zaželi kuće iako sam proveo jako lijepe trenutke u Turskoj. Isto tako mogu reći da je i činjenica da sam dobio poziv iz kluba koji je trenutno prvi u Hrvatskoj pomogla pri odluci da dođem ovdje", rekao je branič u razgovoru za Net.hr.

Oduševljen klubom

Nakon dva tjedna provedena u Rijeci Kulušić je imao priliku osjetiti kako klub i navijači dišu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klub je prije svega dobro organiziran, sama infrastruktura je odlična, pruža maksimalne uvjete za dobar rad. Navijači su uvijek uz nas i njihova podrška nam puno znači. Grad još nisam stigao upoznati", priča nam branič.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjestan je on u kakvom je trenutku stigao u Rijeku. Nikada momčad Matjaža Keka nije bila veći favorit za osvajanje naslova. Pobjeda nad Osijekom u prvoj utakmici proljetnog dijela sezone jasna je poruka konkurenciji da nema opuštanja i da Rijeka nastavlja tamo gdje je stala.

"Istina. Krenuli smo dobro u prvoj utakmici protiv Osijeka u gostima, ali ne treba gubiti glavu, ima još 15 kola do kraja. Fokusirani smo samo na iduću utakmicu", kaže Kulušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na njegovu dugogodišnje odsustvo iz hrvatskog nogometa neizbježno je bilo pitanje koliko se po njemu u tome priodu HNL promijenio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba s Dinamom

"S igračkog aspekta u ovih devet godina se i nije baš puno toga promijenilo. Nogomet je uvijek bio i ostao kvalitetan", smatra branič, koji je s Rijekom potpisao ugovor do kraja sezone uz mogućnost produljenja suradnje na dvije godine.

Image
Image

Ante Kulušić sa suprugom.

S Dinamom, jasno je, do samog će kraja prvenstva Riječani voditi boriti žestoku borbu za titulu. Obje momčadi teško će gubiti bodove pa je pitanje hoće li ove dvije momčadi u međusobnim susretima odlučiti o prvaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka utakmica nosi tri boda, za nas je svaka utakmica jednako važna. Ponavljam, to nisu floskule, zbilja smo fokusirani na sljedeću utakmicu. Kraj prvenstva je još daleko", poručuje Kulušić.

U Rijeci ove sezone nekoliko igrača zaista blista, poput Andrijaševića, Gorgona, Bradariać, Maleša, Vešovića, Ristovskog...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Franko Andrijašević

"Ima zbilja igrača koji mogu igrati u bilo kojoj ligi petice, teško mi je sad nekoga izdvojiti. Prije svega Rijeka je jedan zaista dobar i kvalitetan kolektiv što je vidljivo i u rezultatima koje ostvaruje" rekao je branič koji je tijekom karijere u Turskoj čuvao neke od najvećih imena svjetskog nogometa poput Robina van Persieja, Didiera Drogbe ili Lukasa Podolskog. Upravo je za posljednjeg rekao da mu je bio najneugodniji suparnik. A tko bi mu u Hrvatskoj mogao zadavati najviše problema?

"Teško je sad reći. Reći ću vam nakon završetka sezone", završio je 30-godišnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nije zaigrao na utakmici protiv Osijeka, prema najavama iz Rijeke mogao bi dobiti priliku na nedjeljnom gostovanju u Zaprešiću.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo