NOVI POČETAK U NAJLOŠIJOJ NBA MOMČADI: / 'Šut je moje najjače oružje, pomoći ću svojim tricama'

Image
Foto: AFP
2.10.2015.
6:45
AFP
VOYO logo

U razgovoru za službenu stranicu Minnesota Timberwolvesa, Rudež je predstavio navijačima košarkaša iz Minneapolisa.

'Timski sam igrač'

"Timski sam igrač, volim dodavati. I da, prvenstveno sam šuter. Šut za tricu je moje najjače oružje, siguran sam da u tom dijelu mogu doprinijeti momčadi", kazao je Rudež, iza kojeg je, ruku na srce, traumatično ljeto u hrvatskoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne samo zbog ispadanja u osmini finala, već su hrvatski navijači od Rudeža očekivali puno više. Igrao je 11 minuta u prosjeku, a na cijelom natjecanu ubacio je samo dvije trice iz 13 pokušaja.

Sad ga očekuje borba za minute na poziciji "četvorke", gdje je Minnesotta iznimno dobro pokrivena. Novi u momčadi je srpski reprezentativac Nemanja Bjelica, u Target Center vratio se legendarni Kevin Garnett... Rudežu će možda za nijansu biti lakše, jer je Minnesota otpustila Anthonyja Bennetta, prošlogodišnjeg prvog igrača na draftu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Znam svoje mjesto na terenu'

"Dobro znam svoje vrline i mane i posljednjih sam godina pronašao svoje igračko mjesto na terenu. Znam što mogu donijeti momčadi i nadam se da će me to dovesti na parket", dodao je Rudež.

Lani je s 28 godina debitirao u NBA ligi, sad ima novog iskusnog rookieja u momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da ću pomoći Bjelici u nekim stvarima, ali on je igrao gotovo 10 godina na vrhunskoj razini u Europi. Vjerujem da će se brzo prilagoditi, kao što je to i meni uspjelo. Nadam se dobroj sezoni Minnesote", zaključio je Rudež koji je u svojoj prvoj sezoni u Indiani za 15.4 minuta na parketu postizao 4.8 poena, 0.7 skokova i 0.8 asistencija u prosjeku.

Minnesota najlošija u ligi

Od Europljana, društvo će mu u momčadi praviti još crnogorski centar Nikola Peković i španjolski razigravač Ricky Rubio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saundersova momčad trebala bi bolje, prošle sezone imala je omjer od 16 pobjeda i 66 poraza, čime je bila najlošija momčad lige, lošija čak i od New York Knicksa koji su godinama već sinonim za lošu klupsku politiku u NBA ligi.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo