NOVI HEROJ NACIJE SLETIO U HRVATSKU: / Zadrani priređuju nezaboravan doček brančanom iz Londona

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP
8.8.2017.
18:37
AFP
VOYO logo

"Hitac preko 22 metra je pitanje trenutka, to se moglo desiti na Svjetskom prvenstvu u Londonu, a može se ne desiti do kraja sezone. Ako ne ostvarim hitac od 22 metra ove godine, onda će to biti sljedeće godine", rekao je Žunić novinarima u splitskoj zračnoj luci.

Image
ŽUNIĆ OSTVARIO USPJEH KARIJERE PA OTVORIO DUŠU: /

'Moj put je stvarno bio i trnovit i težak, život mi nije bio lagan'

Naglasio je kako mu je jako važno skorašnje natjecanje Dijamantne lige u Birminghamu, na kojem će loviti bodove za plasman na završnicu Dijamantne lige u Bruxellesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Croatia's Stipe Zunic lifts up gold medal winner New Zealand's Tomas Walsh after the final of the men's shot put athletics event at the 2017 IAAF World Championships at the London Stadium in London on August 6, 2017. / AFP PHOTO / Andrej ISAKOVIC

"To će biti moje posljednje natjecanje (ove sezone), a onda ću se tijekom cijelog rujna kupati", kazao je Žunić na proputovanju kroz Split, odakle se uputio u rodni Zadar, gdje mu pripremaju doček.

"Najbitnije mi je da se večeras podružim s obitelji, a već sutra me čeka trening u Splitu", rekao je Žunić koji će se, između nastupa u Birminghamu i Bruxellesu, 28. kolovoza zaustaviti u Zagrebu, gdje će na 3. Memorijalu Ivana Ivančića imati priliku ponovno se ogledati s najboljim bacačima kugle u ovom trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je kako osjeća ogromnu radost i ponos zbog osvojene brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Londonu, naglasivši kako je time dostigao svoj cilj za koji se pripremao.

Na upit je li očekivao toliko veliko oduševljenje u Hrvatskoj njegovim osvajanjem brončane medalje, odgovorio je kako su to emocije koje "eruptiraju na sve strane".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Croatia's Stipe Zunic celebrates taking bronze in the final of the men's shot put athletics event at the 2017 IAAF World Championships at the London Stadium in London on August 6, 2017. / AFP PHOTO / ANTONIN THUILLIER

"Veliki val ljudi s tom ogromnom podrškom, ne mogu opisati koliko mi to potpomaže i ohrabruje me", istaknuo je Žunić. Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban je izjavio kako je iznimno radostan što je prvu medalju u muškoj konkurenciji na svjetskim atletskim prvenstvima pod hrvatskom zastavom osvojio Žunić, koji je član splitskog ASK-a.

"Za splitsko-dalmatinsku županiju ovo je povijesni trenutak," poručio je župan Boban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dopredsjednik ASK-a Ivica Bubić je naglasio kako je taj klub presretan što je njihov član osvojio prvu medalju za Hrvatsku u muškoj konkurenciji na svjetskim prvenstvima.

"Oduševljeni smo time što je Stipe napravio i to ovo je velika stvar za ASK, jer ponovno imamo vrhunskog sportaša, ali i vrhunskog čovjeka," zaključio je Bubić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo