Nordijski medvjedi : Stigao novi Finac, ostaju Danac i Šveđanin

Image
Foto: Pixsell, Daniel Kasap

Finski hokejaš Tuukka Mantyla novo je pojačanje Medveščaka, a u petak su ugovore produžili mladi napadači, Danac Patrick Bjorkstrand i Šveđanin Edwin Hedberg.

19.6.2015.
12:20
Pixsell, Daniel Kasap
VOYO logo

Finski branič Tuukka Mantyla je rođen 1981. godine u Tampereu, a većinu 16-godišnje profesionalne karijere proveo je u svom matičnom klubu u Tappari, s kojom je 2003. osvojio naslov prvaka Finske. Dvije sezone je igrao za švedskog prvoligaša Luleu te dvije za Frolundu. U sezoni 2011./2012. debitirao je u KHL-u za Neftehimik iz Nižnjekamska (38 utakmica, 17 bodova), da bi 2013./2014. igrao za Metalurg Novokuznjeck (53 utakmice, 16 bodova). Prošle sezone nosio je dres Amura iz Habarovska (25 utakmica, 6 bodova). Mäntylä je i aktualni finski reprezentativac, a u kolekciji odličja ima dvije srebrne i jednu brončanu medalju sa svjetskih prvenstava Elitne divizije.

Novi lider u obrani

"Mantyla je branič koji se snalazi jako dobro u obrani, ali i u napadu. Od njega očekujemo veliku minutažu na ledu te da bude vođa našim obrambenim igračima. Ima odličan karakter što će također dobro doći u našoj svlačionici. Mantyla igra vrlo snažno i strastveno", prokomentirao je novog igrača sportski direktor Medveščaka Aaron Fox. Bjorkstranda i Hedberga je Medveščakova publika već dobro upoznala. Bjorkstrandu će ovo biti treća sezona u dresu Medveščaka, a Hedbergu druga. Dvadesetdvogodišnji dansko-američki napadač u dvije sezone odigrao je 113 KHL utakmica i skupio 28 bodova (11 golova, 17 asistencije). Budući da Medveščak protekle sezone nije ušao u doigravanje, Bjorkstrand je sezonu završio u finskoj Liigi gdje je odigrao 13 susreta za SaiPa (5 bodova). Bjorkstrand je i danski reprezentativac koji je na prošla dva Svjetska prvenstva Elitne divizije izabran među tri top igrača danske reprezentacije. Hedberg se Medvjedima pridružio u listopadu 2014. godine, a premijeru u KHL-u obilježio je na najbolji mogući način – golom koji je ujedno bio i pobjednički. Tijekom sezone odigrao je 37 utakmica i upisao 15 bodova (8 golova, 7 asista), a bio je izabran i za mladog igrača tjedna KHL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago nam je što Bjorkstrand i Hedberg ostaju u Medveščaku još jednu sezonu. Riječ je o dvojici brzih igrača koji će nam pomoći u našoj namjeri da ove sezone igramo bržim, visokim tempom. Obojica žele napraviti sljedeći korak u karijeri i vjerujemo da će se izboriti za veću ulogu ove sezone", zaključio je Fox.

Novost - Rusi na rosteru

Na Medveščakovom popisu igrača za novu sezonu zasada se nalazi 14 imena, a Hedberg i Bjorkstrand jedini su starosjedioci. Polovica igrača su Rusi, ali napadači Vadim Kravčenko i Jevgenij Nikiforov još se moraju izboriti za svoj ugovor, jer se nalaze na probnom roku. Novi je i trener, 37-godišnji Kanađanin Gordie Dwyer. Zasada je najstariji igrač u momčadi 34-godišnji Mantyla, a najmlađi 21-godišnji Hedberg. Medveščak će s pripremama za novu sezonu započeti u prvoj polovici srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo