NOGOMETNI SVIJET OVOME JOŠ NIJE SVJEDOČIO: / Tri zvijezde priznat će da su gay

Image
Foto: Screenshot

Tri velike nogometne zvijezde namjeravaju javno priznati da su homoseksualci čime će postati prvi od aktivnih nogometaša koji su to učinili, tvrdi zastupnik u britanskom parlamentu John Nicolson.

13.12.2016.
21:33
Screenshot
VOYO logo

"Koliko mi je poznato trojica nogometaša pregovaraju sa Savezom o tome da izađu u javnost, ali to još uvijek nisu učinili", rekao je Nicholson za vrijeme zasjedanja Odbora za kulturu, medije i sport tamošnjoj ministrici sporta Tracey Crouch.

Ona je pak osudila izjavu predsjednika Engleskog saveza Grega Clarkea, koji je u listopadu izjavio kako ne bi preporučio nogometašima da pričaju o tome jer klima još uvijek nije sazrela za to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mnogi premierligaški nogometaši mogli bi biti zlostavljani, ako otkriju da su gay," rekao je u tada Clarke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica je pak poručila kako su takvi komentari razočaravajući i štetni za one koji žele javno priznati svoju homoseksualnost.

"Podržavam nogometaše koji žele o tome javno progovoriti. Svim sportašima poručila bih da je sada pravo vrijeme za to. To je njihova osobna odluka. Moraju osjećati da iza njih stoje sportske institucije", poručila je ministrica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Međutim, ako se pojave komentari poput onog iz nogometnog saveza, nije niti čudno da ih toliko želi ostati u tajnosti. No, za ove stvari nikada nije bilo bolja društvena klima ", zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi engleski nogometaš koji je javno izjavio da je gay bio je Justin Fashanu. Bilo je to 1990. godine, da bi osam godina kasnije počinio samoubojstvo. Od tada niti jedan profesionalni nogometaš za vrijeme igranja u Engleskoj nije javno priznao svoju homoseksualnost.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo