ZVIJEZDA HRABRI HRVATSKU S DESET DEBITANATA: / 'Zašto ne bi smo pobijedili i u ovakvom sastavu?'

Image
Foto: PIXSELL
23.5.2017.
20:08
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u subotu, 27. svibnja, prijateljsku utakmicu s Meksikom u Los Angelesu, a jedan od stupova obrane u momčadi Ante Čačića bit će Tin Jedvaj, branič Bayera iz Leverkusena koji je odigrao dobru utakmicu protiv Ukrajine.

Svi bismo rado išli, ali mnogi igrači imaju još bitnih utakmica

"Svi bismo rado išli, ali mnogi igrači imaju još bitnih utakmica, no zašto ne bismo pobijedili i u ovakvom sastavu? Imamo dovoljno vremena za upoznavanje i uigravanje i svakako ćemo se potruditi dobiti ovaj susret. Ja se dobro osjećam, u dobroj sam formi i jedva čekam nove utakmice", najavio je Jedvaj i za službenu stranicu HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Čačić poveo je na put samo nekoliko igrača s inozemnim iskustvom dok ostatak popisa čine igrači iz hrvatskih prvoligaša. Čak su desetorica debitanti. No, dobra vijest u tome je što Jedvaj poznaje Meksikance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meksiko u punom sastavu

"Znam ih dosta dobro, pogotovo Chicharita. Bit će u punom sastavu s obzirom da nemaju toliko klupskih obveza, i bit će teško protiv njih. Međutim, igrali smo već i prije u nekim mješovitim sastavima i dobro smo prolazili, ne vidim zašto ne bi i sada bilo tako. Meksikanci će imati podršku kao kod kuće, što nam može stvoriti pritisak, ali suprotstavit ćemo im se i izvući najbolji mogući rezultat", smatra.

Po povratku iz Sjedinjenih Američkih Država, Hrvatsku čeka kvalifikacijsko gostovanje kod prvog pratitelja Islanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, PATRIK STOLLARZ
Image
Foto: AFP, PATRIK STOLLARZ

"Naravno da ćemo se potruditi dobiti obje utakmice, pri čemu je susret s Islandom važniji. No, moramo i protiv Meksika biti pravi, nakon čega ćemo se usredotočiti na Island", zaključio je Tin Jedvaj.

Svi su htjeli ići u Los Angeles, ali...

Na izbornikovom popisu našao se i Duje Čop, napadač koji ovog ljeta traži novi klub nakon što je s Gijonom ispao iz La Lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada se pojavila ova opcija, da zaigramo u Los Angelesu u protiv Meksika, svi su standardni reprezentativci izrazili želju da budu među putnicima, ali nažalost zbog neslužbenog termina nisu mogli. Ipak, svi ćemo dati sve od sebe, dečki imaju veliku priliku pokazati što znaju i vjerujem da će sve ispasti dobro. Imamo priliku dokazivati se za budućnost", rekao je Duje Čop, prenosi HNS.

Uz Čopa, hrvatski će napad u Los Angelesu predvoditi i Ivan Santini, jedan od najboljih strijelaca francuske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veselim se svakom uspjehu hrvatskih nogometaša, što smo svi zajedno bolji to ćemo gurati jedni druge naprijed", poručio je Čop.

Meksiko će se protiv Hrvatske pripremati za nastavak svojih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne poznajem previše meksičku reprezentaciju, ali znam da će biti uigraniji i odmorniji od nas. No, spremni smo izaći boriti se protiv bilo koga pa što bude", zaključio je Čop.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo