Zdravko Mamić ostao bez pola milijuna eura: 'Bili su doista uporni'

Vijest o neočekivanom transferu Dejana Lovrena iz francuskog Lyona u engleski Southampton iznenadila je hrvatsku sportsku javnost, ali i razočarala izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića.

16.6.2013.
12:39
VOYO logo

Naime, Dinamov šef još je 2010. godine, kada je prodavao Lovrena u Lyon, potpisao klauzulu da će za svaki plasman Lavova u Ligu prvaka Modri dobiti pola milijuna eura. Prelaskom hrvatskog reprezentativca na Otok, ta klauzula nestaje za sva vremena.

No, Lovren je transferom presretan. Nije tajna da već dulje vrijeme nije bio sretan u Francuskoj, a prelazak na Otok opisao je kao svoj najveći san.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili su doista uporni i vrlo konkretni u želji da me dovedu. Bilo je i drugih zainteresiranih klubova, ali ljudi iz Southamptona doista su me odmah osvojili povjerenjem koje su mi iskazivali. Pogotovo su mi razgovori s trenerom Pochettinom puno značili jer sam osjetio da me iznimno cijeni i želi u svojoj momčadi. Zajedno s čelnicima kluba predočili su mi projekt Southampton i oduševio sam se", istaknuo je Lovren.

"Southampton je sređen i dobrostojeći klub koji želi napraviti iskorak. Imamo mladu momčad koja će se dodatno pojačati, i kad smo razgovarali onda su mi dali naslutiti što se sprema. Vodstvo kluba i trener su ambiciozni, žele da Southampton napreduje i iduće sezone izbori gornji dio tablice, potom opet korak naprijed..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takav me plan oduševio i sretan sam što ću biti dio te priče. Momčad je mlada, prosjek je između 23-24 godine, tako da će mi biti lakše uklopiti se u novoj sredini. Pripreme počinju 1. srpnja, ali doći ću prije. Želim upoznati grad, kamp, ljude koji rade u klubu, osjetiti atmosferu Southamptona i onda žestoko krenuti na pripreme", zaključio je u razgovoru za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo