Tonu sve dublje: 'Može li ministar u Srbiji biti Albanac, u Grčkoj Turčin...?'

Zdravko Mamić je u petak nešto prije 17 sati priveden u policijsku postaju u Heinzlovoj ulici, zbog uvreda na račun ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

16.3.2013.
13:40
VOYO logo

Kad nema Zdravka Mamića, u Dinamu vlada poprilična zbrka. Naime, Dinamo je nakon priopćenja Tomislava Marčinka objavio svoje priopćenje s naslovom: "Pismo gospodina Tomislava Marčinka nije priopćenje GNK Dinama".

Oba priopćenja prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje Tomislava Marčinka:

"Kada bi se Josipovićevo i Milanovićevo 'treniranje strogoće' na Zdravku Mamiću primjenilo na Željku Jovanoviću, on bi već davno bio na doživotnoj robiji! Zar već u prvih sto dana vlasti nije napao Hrvatsku biskupsku konferenciju, Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti, Maticu Hrvatsku, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski nogometni savez i najveći hrvatski športski brend GNK DINAMO?! I to najtežim uvredama, diskvalifikacijama i omalovažavanjima!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa, ima li i jedna hrvatska nacionalna institucija koju nije ponizio? Nije narod glup, ostavite mu neka on procijeni može li se zlosretni Jovanović uspoređivati s Khuenom Hedervaryjem. A što se tiče Mamićeve konstatacije kako nije normalno da u Hrvatskoj Srbin bude ministar obrazovanja, pitajte u Njemačkoj može li ministar obrazovanja ili obrane biti Francuz! Ili u Srbiji Albanac, u Grčkoj Turčin, u Izraelu Palestinac..!

Josipović tvrdi kako je napadom na Jovanovića Zdravko Mamić uvrijedio sve Srbe u Hrvatskoj. Zaista jadno od tog pametnog i mudrog čovjeka! Pa, Zdravko među Srbima ima više prijatelja nego zajedno 21 član Vlade, uključujući i Josipovića. I nitko se od njih, barem ne javno, nije osjetio uvrijeđenim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne znam zbog čega su svim novinarima i političarima promakle Mamićeve riječi u intervjuu na Z1 televiziji, o sukobu interesa Jovanovićeva pomoćnika Petra Skansija, koji kao visoki dužnosnik Vlade toj istoj Vladi iznajmljuje kuću u Ljubljani od 140 m² i za to mjesečno dobiva 6000 eura neto! I tako već osam godina! Do sada je sukobom interesa od hrvatske Vlade već dobio preko 560 000 eura! To je i Milanovićev grijeh, sve to zna ali tolerira dok je Skansi 'kooperativan'! A kako je to 'kooperativan', zna svaki ljubitelj športa u Hrvatskoj.", stoji u priopćenju koje je potpisano 'direktor za odnose s javnošću, GNK Dinamo, Tomislav Marčinko'.

"Pismo gospodina Tomislava Marčinka nije priopćenje GNK Dinama", objavio je hrvatski nogometni prvak na svojim internetskim stranicama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"GNK Dinamo ovim putem ističe kako pismo gospodina Tomislava Marčinka poslano danas u medije, a koje se tiče najnovijih događaja vezanih uz izjavu izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića o ministru Željku Jovanoviću te njegovo privođenje, nije priopćenje GNK Dinamo. Dinamo se ograđuje od svega napisanog u tom pismu te ističe kako je jedino službeno priopćenje napisano u petak u večernjim satima. Daljnje službeno očitovanje kluba o cijeloj situaciji bit će nakon prikupljanja svih relevantnih informacija o cijelome slučaju", kažu iz Dinama. Podsjetimo, iz zagrebačkog kluba su jučer u poslijepodnevnim satima potvrdili kako Mamić nije priveden nego da je otišao na obavijesni razgovor. Iz Dinama su i tada poručili da će iznijeti klupski stav kada budu raspolagali s punom informacijom.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo