ZBOGOM, LEGENDO: / Preminuo slavni brazilski kapetan, autor jednog od najpoznatijih golova u povijesti

Image
Foto: Screenshot

Nekadašnji kapetan brazilske nogometne reprezentacije Carlos Alberto preminuo je u utorak u dobi od 72 godine od posljedica srčanog udara.

25.10.2016.
17:34
Screenshot
VOYO logo

Alberto je kao kapetan predvodio veliku brazilsku generaciju do naslova svjetskog prvaka 1970. godine u Meksiku. Brazil je u finalu očitao Talijanima nogometnu lekciju, deklasiravši ih s 4-1, a Alberto je postigao posljednji pogodak na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lekcija Talijanima

Taj se gol i danas smatra jednim od najboljih u povijesti svjetskih prvenstava. U čudesnoj su akciji loptu dotaknuli gotovo svi brazilski igrači, a nemoćni ih Azzurri nisu mogli zaustaviti. Clodoaldo je započeo šou slalomom kroz četvoricu talijanskih igrača, pa gurnuo loptu do Rivelina koji ju je proslijedio Jairzinhu. Ovaj je nakon toga proigrao legendarnog Pelea, a jedan od najvećih nogometaša svih vremena gurnuo loptu u 'prazan prostor' na desnoj strani gdje je odjednom dojurio Alberto i zakucao loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alberto je igrao za Fluminense, Santos, Flamengo, New York Cosmos i California Surf. U trenerskoj je karijeri vodio čitav niz klubova, a bio je i izbornik Omana i Azerbajdžana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo