ZBOG OVOG NAJVEĆEG PROMAŠAJA U POVIJESTI BIH NOGOMETA I PENALA: / Horde Zla prijetili smrću igračima Sarajeva

Image
Foto: Screenshot: You Tube
Image
Foto: Screenshot: You Tube
19.5.2017.
16:41
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Prema pisanju bosanskohercegovačkih medija, navijači Sarajeva su im navijači došli ispred kuća, prijetili obitelji i gađali prozore i vrata. Crnkiću su zamjerili situaciju kada je promašio prazan gol, što je proglašeno najvećim promašajem u povijesti BiH nogometa a Rustemović je promašio odlučujući penal u raspucavanju. Nevjerojatni promašaj Crnkića možete pogledati OVDJE, a seriju raspucavanja za Kup BiH OVDJE U LINKU.

Napustili grad samo dan uoči velikog derbija protiv Željezničara

Njih dvojica su nakon toga napustili grad, samo dan uoči velikog derbija protiv Željezničara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao čovjeku mi je žao što su napustili grad Sarajevo. Tužan sam zbog tih scena. To nisu napravili pravi navijači. Dobili su stravične prijetnje", rekao je trener Sarajeva Mehmed Janjoš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener je dodao i da bi sigurno on napravio nešto drugo da sljedeća utakmica nije gradski derbi protiv Sarajeva.

Horde Zla se ograđuju

Navijačima je poraz posebno teško pao jer se dogodio protiv Širokog Brijega, kluba iz grada u kojem je navijač Sarajeva Vedran Puljić prije osam godina izgubio život, a taj slučaj još nije razriješen. Povodom ovog incidenta, oglasila se i navijačka grupa Horde Zla. Njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti na bosanskohercegovačkom jeziku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Udruženje navijača Fudbalskog kluba Sarajevo se deklarativno ograđuje od nepromišljenih poteza neodgovornih pojedinaca koji su sebi uzeli za pravo da posjećuju kuće fudbalera Nermina Crnkića i Edina Rustemovića, napadaju njihove porodice te im upućuju prijetnje smrću. Kukavički činovi nikada nisu bili naš metod borbe i bodrenja voljenog kluba, tako će i ostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasno je da ova garnitura igrača posjeduje manjak kvaliteta, tražili smo borbu i izgaranje na terenu, to smo i dobili, shodno tome ništa ne opravdava ovakve odluke neznanih junaka.

Sve što možemo reći je to da će naš klub uvijek imati bezrezervnu podršku, a pojedincima poručujemo da se ubuduće suzdrže donošenja odluka na svoju ruku. Isto tako pozivamo sve 'lajkače' i standardne pljuvače da za promjenu dođu na stadion. Svi na derbi!", stoji u priopćenju Hordi Zla, prenosi portal Klix.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo