ZABORAVITE MESSIJA I RONALDA: / Kad braniči zabijaju onda je to spektakularno

Image
Foto: Screenshot

Genijalnosti napadača klubova u najjačim europskim nogometnim ligama definitivno oduševljavaju svakim kolom iz kojeg je vrlo teško odabrati nekakav Top 10 onih koje oduzimaju dah.

30.10.2016.
8:00
Screenshot
VOYO logo

Povijest pamti puno primjera sjajnih golova pojedinaca koje su karijeru gradili na mjestima braniča, a ovo je mali podsjetnik na pet njih koji su na impresivan način varali suparničke vratare.

1. Ronald Koeman

Aktualni menadžer Evertona Ronald Koeman igračku je karijeru proveo na mjestima braniča i veznjaka s time da je njen najuspješniji dio proveo igrajući za Barcelonu od 1989. do 1996. godine. Imao je razoran udarac, a kroz karijeru postigao impresivna 193 pogotka od kojih i onaj u mrežu Gianluce Pagliuce u 1-0 pobjedi Barcelone protiv Sampdorije za prvi naslov katalonskog kluba u prestižnom europskom nogometnom natjecanju. Susret je igran na Wembleyju, a Koeman je pogodio u 112. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Graeme Le Saux

Najveći dio karijere proveo je u londonskom Chelseaju, a pogodak karijere postigao je kao Blackburnov igrač u dresu engleske reprezentacije. Dogodilo se to u pripremnoj prijateljskoj utakmici za Euro 1996. godine, u ogledu protiv izabrane vrste Brazila. Zanimljivo, bio mu je to i jedini gol za reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Nelinho

Bivši desni branič Brazila Nelinho oduševio je pogotkom u utakmici za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 1978. godine protiv Italije. Udarac je uputio vanjskim dijelom noge u trenucima dok su mnogi očekivali ubacivanje i pogodio uz samu vratnicu nemoćnog Dina Zoffa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Gary Cahill

Stoper engleske nogometne reprezentacije i londonskog Chelseaja na ovom se popisu našao zbog sjajnog gola 'škaricama' protiv Birminghama. Te 2006. godine bio je igrač Aston Ville, a ovaj pogodak prvi mu je u profesionalnoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. John Harley

Prošao je Chelseajevu nogometnu školu, debitirao u tom dresu, a golovi tom lijevom braniču nikad nisu bili specijalnost. Ipak, ovaj u dresu Fulhama u ogledu protiv Aston Ville iz 2003. godine jednostavno je spektakularan. Bio mu je i jedini u tri sezone. Ali kakav!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo