VIŠE NEMA SUMNJE: / Sudac je besramno pomogao Dinamu, ali oštećen je i Slaven protiv Rijeke!

Image
Foto: Screenshot/HRT

Suđenje u utakmicama Dinamo - Istra i Slaven Belupo Rijeka bilo je vrlo loše, ocjena je Oka sokolovog Matea Beusana.

21.11.2016.
22:53
Screenshot/HRT
VOYO logo

Dinamo je u 16. kolu na svome Maksimiru odigrao samo 1-1 protiv Istre, ali Rijeke nije iskoristila njegov kiks. U nedjelju je u Koprivnici odigrala 0-0 protiv Slaven Belupa, tako da i dalje na vrhu ima šest bodova prednosti pred Modrima. Nakon obje utakmice bilo je dosta repova, posebno u Koprivnici gdje su suci travnjak napustili u pratnji zaštitara.

Image
OKO SOKOLOVO IMAT ĆE PUNE RUKE POSLA: /

Pogledajte spornu situaciju iz koje je Dinamo poveo

Image
OKO SOKOLOVO IMAT ĆE PUNE RUKE POSLA: /

Pogledajte spornu situaciju iz koje je Dinamo poveo

'Ni sudac nije mogao pomoći Dinamu'

Sudački ekspert Beusan je u HRT-ovoj emisiji Stadion potvrdio kako je Željko Frković u Maksimiru značajno pomogao Dinamu. Dinamo je, naime, u 44. minuti poveo iz jedanaesterca nakon što je pao Šitum. No, Beusan tvrdi da kaznenog udarca nije trebalo biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrač plavih pada i tek nakon toga, kad je već loptu udario glavom, dolazi do kontakta. Za mene je to pogreška suca", jasan je bio Beusan.

Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

Sporni jedanaesterac za Dinamo

Istra je izjednačila samo koju minutu kasnije nakon što je Schildenfeld igrao rukom. Iako su Puljani tražili crveni karton, Oko sokolovo smatra da je žuti karton bio dovoljna kazna jer se nije radilo o stopostotnoj prilici. No, Frković je zato, smatra Beusan, pogriješio na štetu Istre u još dva navrata: najprije kad nije pokazao žuti karton Fioliću nakon grubog starta na Solomonu, a nakon toga kada ne samo da nije pokazao žuti Matelu, već mu nije dosudio ni prekršaj nakon oštrog starta na Gržanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Frković je pokušavao pomoći Dinamu. Ali Dinamo je bio toliko loš da mu ni on nije uspio pomoći", cinično je dodao stručni komentator Joško Jeličić.

Nije bio penal za Slaven

Što se tiče utakmice u Koprivnici, dvije situacije koje su bile najviše sporne su ruka Mitrovića i dosuđeno zaleđe Heberu. U 12. minuti Rijekin stoper Mitrović igrao je rukom u kaznenom prostoru, ali Beusan tvrdi da sudac Andrej Burilo kada nije dosudio jedanaesterac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje nema nikakve namjere, ruka nije toliko udaljena od tijele. Ispravna odluka suca da nema kaznenog udarca", rekao je Beusan.

Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

Nepostojeće zaleđe zbog kojeg je poništen gol Slavena

U 64. minuti je Burilo na signaliziranje pomoćnika poništio pogodak domaćih zbog zaleđa. Slaven je definitivno oštećen u toj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U pitanju su milimetri su, ali ako je sudac u dilemi, mora dati prednost napadaču. Zaleđa nema jer se ruka od 1. srpnja ne računa. U najmanju ruku su igrači u liniji, a tada nema zaleđa", jasan je bio Beusan.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo