VIDEO: / Šokantno! Golman prestao disati, liječnici koristili defibrilator

Liječnici talijanskog nogometnog drugoligaša Crotonea spasili su, uz pomoć svojih kolega iz Pescare, brazilskog golmana Caia Secca koji je prestao disati nakon sudara sa suigračem.

13.10.2014.
20:51
VOYO logo

Uvjerljiva gostujuća pobjeda Pescare (4:1) u nedjeljnom 8. kolu talijanske Serije B ostala je u sjeni nesreće koju je doživio 23-godišnji vratar Crotonea. Igrala se 16. minuta kada se Caio sudario sa svojim suigračem Gianmarcom Ferrarijem. Brazilac je dobio koljenom u glavu i ostao ležati na travnjaku. Kad su vidjeli da ne reagira, igrači obje momćčadi panično su počeli dozivati liječnike.

Prekid je trajao sedam minuta koliko je trebalo da liječnici i pomoćno osoblje iznesu nesretnog golmana s terena, a koliko je situacija bila dramatična potvrdio je kasnije Crotoneov doktor Francesco Polimeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad sam mu prišao, Caio nije disao. U početku sam ga pokušao stimulirati svojim glasom i pljuskanjem po licu, ali nije odgovarao. Tada sam se pobrinuo da mu dišni putovi budu prohodni i da ne proguta vlastiti jezik", rekao je talijanskim medijima Polimeno.

//www.youtube.com/embed/jqoz0-Swquo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča je tu, međutim, postala još šokantnija.

"Uz pomoć liječnika oko mene, škarama sam prerezao njegov dres i priključio defibrilator. Srce mu je kucalo, tako da smo koristili defibrilator samo u prvoj fazi, kako bismo izmjerili srčanu aktivnost. No, defibrilator je bio u pripremi i za slučaj da mu srce prestane kucati, odnosno da ga možemo napuniti odmah bude li potrebno. Kad se probudio u bolnici, nije se sjećao što se dogodilo. Imao je posjekotinu na čeljusti, ali nekoliko sati kasnije već se osjećao bolje", dodao je Polimeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča je, tako, srećom imala sretan završetak. Caio je zadržan u bolnici samo na promatranju i uskoro se potpuno oporavio. Talijanima je, međutim, ovaj događaj probudio bolne uspomene na smrt veznjaka Livorna Piermarija Morosinija u travnju 2012. godine, također u utakmici protiv Pescare. Upravo nakon te tragedije je doneseno pravilo da svi klubovi moraju na stadionu imati defibrilatore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo