VIDEO: / Robben 'ukrao' pogodak Ivici Oliću

Dvojica hrvatskih nogometaša odigrala su značajne uloge u pobjedama svojih momčadi u 19. kolu Bundeslige.

28.1.2012.
18:11
VOYO logo

Bayern se u Münchenu dugo mučio protiv Wolfsburga, ali je u konačnici slavio s 2:0. Nakon nabacivanja Tonija Kroosa iz slobodnog udarca u 60. minuti, Mario Gomez je najprije pucao glavom, a nakon što se lopta odbila od jednog igrača gostiju, prvi je strijelac Bundeslige iz popravnog ispita doveo Bavarce u vodstvo. Sedamnaesti mu je to ligaški gol ove sezone. Gomeza je u 75. minuti zamijenio Olić koji je u drugoj minuti sudačke nadoknade u svome stilu pobjegao Wolfsburgovoj obrani i prebacio vratara. Brazilac Felipe je pokušao izbiti loptu na samoj gol-crti, ali je pogodio Arjena Robbena od kojeg se lopta odbila u mrežu. Danijel Pranjić je cijeli dvoboj proveo na klupi za pričuve, dok je za goste svih 90 minuta odradio oporavljeni Mario Mandžukić. U završnici su gosti nakon njegova slobodnog udarca tražili jedanaesterac budući da je lopta pogodila u ruku Jeromea Boatenga.

Bayern se s tri boda nije uspio odvojiti od Borussije Dortmund koja je odigrala još jednu sjajnu utakmicu i na svome Signal-Iduna Parku pobijedila Hoffenheim s 3:1. Dvostruki je strijelac bio Shinji Kagawa, a posebno je impresivna bila akcija kod njegova drugog pogotka kada ga je Kevin Großkreutz proigrao petom za 3:0. Ivan Perišić je ušao u igru u 77. minuti za domaću momčad koja je i dalje izjednačena s Bayernom na vrhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladen Petrić u potpunosti se oporavio od ozljede lista i zaigrao za HSV od prve minute, a tu je činjenicu iskoristio na najbolji mogući način. Postigao je pogodak za 2:0 u gostujućoj pobjedi (2:1) protiv Herthe i pomogao Hamburžanima da se ponovno udalje od zone ispadanja. Dennis Diekmeier je u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena nabacio loptu s desne strane, dvojica domaćih braniča su statično promatrala situaciju, a Petrić se ubacio između njih i glavom matirao Thomasa Krafta. Hrvatskom napadaču je to peti prvenstveni pogodak u 13 nastupu ove sezone. Prije Petrića, strijelac je za HSV u 24. minuti bio Marcell Jansen, također na asistenciju Diekmeiera. Poskliznuo se u toj situaciji naš Andre Mijatović koji je tri minute ranije ušao u igru umjesto Christopha Jankera koji je slomio jagodičnu kost u sudaru s gostujućim vratarom Jaroslavom Drobnyjem. Hertha je smanjila u 81. minuti pogotkom Pierre-Michela Lasogge. Petrić je, dodajmo, igrao do 85. minute kada ga je zamijenio Gojko Kačar, dok Ivo Iličević nije ulazio u igru za HSV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo