VIDEO: / Povijesna pobjeda za Dinamo pred sablasno praznim Maksimirom

Nogometasi Dinama pobjednicki su zavrsili svoj ovosezonski nastup u Europi. U posljednjem, 6.

11.12.2014.
13:10
VOYO logo

DINAMO: Eduardo; Pinto, Sigali, Taravel, Pivaric; Brozovic, Ademi, Antolic; Soudani, Henriquez, Pjaca

CELTIC: Gordon; Matthews, Ambrose, Van Dijk, Izaguirre; McGregor, Biton; Commons, Johanssen, Stokes; Griffiths

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STIJELCI: 1:0 Pjaca (14.), 1:1 Commons (23.), 1:2 Scepovic (30.), 2:2 Pjaca (40.), 3:2 Brozovic (48.), 4:2 Pjaca (50.), 4:3 Pivaric (80.-ag) Dinamo je bolje otvorio utakmicu, napao skotskog prvaka, a rana ofenziva urodila je plodom u 14. minuti kada je Marko Pjaca zabio prvi od svoja tri gola. Primio je loptu na lijevoj strani, lijepo se oslobodio svog cuvara Matthewsa i lagano plasirao loptu u mrezu.

Na izjednacenje se nije moralo dugo cekati, a do njega je doslo vec u 22. minuti. Strijelac je bio Commons, a do pogotka je doslo nakon velike konfuzije u obrani Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Van Dijk je iz slobodnog udarca pogodio jednog skotskog igraca, lopta je odskocila visoko u zrak, da bi na kraju dosla do peterca i Commonsa koji zabija pokraj skamenjene obrane Dinama.

Osam minuta nakon izjednacenja Celtic je uspio i povesti, a opet je rijec bila o komicnom golu. Commons je iz slobodnog udarca pogodio gredu, lopta se opet odbila do peterca, a ondje je strijelac bio Scepovic nakon sto mu je prethodno Van Dijk asistirao glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mreze su mirovale do 39. minute kada je Pjaca zabio za 2:2, a ucinio je to iz dalekometnog udarca koji je na putu prema golu pogodio Bitona.

//www.dailymotion.com/embed/video/x2ccmww

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S nerijesenim se rezultatom otislo na odmor, a u nastavku je Dinamo krenuo furiozno. U razmaku od dvije minute zabio je dva gola, a strijelci su bili Pjaca i Brozovic. U 48. minuti Brozovic je preciznim udarcem ljevicom pospremio dodavanje Antolica uz samu stativu, a Pjaca je hat-trick kompletirao dalekometnim udarcem s vise od 20 metara u stilu Neymara, koji je dan ranije slican gol zabio PSG-u u Ligi prvaka.

Konacan rezultat postavio je u 80. minuti Pivaric, koji je ugurao loptu u vlastitu mrezu. Izaguirre je lijepo ubacio u sredinu, Scepovic je pucao, a lopta se od Brozovica usuljala u mrezu. Do kraja je Celtic imao dvije velike prilike za izjednacenje, ali su vratar Eduardo i vratnica spasavali mrezu hrvatskog prvaka koji je po prvi puta u povijesti uspio pobijediti u svojoj posljednjoj europskoj utakmici u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamu je ovo bila druga ostvarena pobjeda u Europskoj ligi ove sezone kojom su se na dostojan nacin oprostotili od natjecanja. Sanse za prolaz dalje izgubljene su i uoci ove utakmice, ali puno se ljepse oprostiti golom, a dakako da i financijska injekcija od 200.000 eura nije za baciti.

Na kraju su Modri zavrsili kao treceplasirana momcad skupine D sa sest osvojenih bodova. Pobjednik skupine Salzburg u drugoj je utakmici ove skupine savladao Astru Giurgiu sa 5:1 i zavrsio sa 16 osvojenih bodova, cak osam vise od drugoplasiranog Celtica. Posljednjeplasirana Astra zavrsila je sa cetiri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo Zagreb - Celtic 4:3 (Pjaca 14, 40, 50, Brozovic 48 / Commons 23, Scepovic 30, Pivaric 80-ag)

Salzburg - Astra 5:1 (Sabitzer 9, Kampl 34, 90, Alan 46, 70 / Florescu 51)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljestvica:

1. Salzburg 16 2. Celtic 8 3. Dinamo Zagreb 6 4. Astra 4 Nogometasi ukrajinskog Dnjipra izborili su plasman u 16-inu finala Europske lige nakon sto su u susretu 6. kola F skupine u Kijevu pobijedili St Etienne 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednicki pogodak postigao je Fedetski u 66. minuti utakmice. Ruslan Rotan je uzdrmao okvir gola iz slobodnog udarca, a Fedetski je odbijenu loptu pospremio u francuski gol. Ivan Strinic nije nastupio, dok je Nikola Kalinic odigrao cijeli susret za Dnjipro, a u sudackoj nadoknadi je dobio zuti karton.

U drugom susretu Karabah je u Bakuu odigrao 0-0 protiv milanskog Intera koji je vec ranije osigurao prolaz. Domacinu je trebala pobjeda za nastavak natjecanja, no azerbajdzanski sastav nije iskoristio priliku sto je Inter igrao u B sastavu. Talijani su nastupili bez glavnih igraca medu kojima je i nas Mateo Kovacic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inter je okoncao natjecanje na prvom mjestu skupine sa 12 bodova, Dnjipro je drugi sa sedam bodova, Karabah ima sest, a St Etienne pet bodova.

SKUPINA F Karabah - Inter 0-0 Dnjipro - St. Etienne 1-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LJESTVICA: 1. Inter 6 3 3 0 6-2 12 2. Dnjipro 6 2 1 3 4-5 7 3. Karabah 6 1 3 2 3-5 6 4. St. Etienne 6 0 5 1 2-3 5

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo